Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

Kalmi

Aza kérdés jut még eszembe, hogy
igaz-e, hogy ha sárgarezet olvasztunk, akkor a tégelybe ha dobunk egy darab fa szenet, akkor nem ég ki a fémből a horgany-cink,,
és
hogy alumínium olvasztásnál használtok boraxot, illetve mást?

2f428kduf

Ezek az anyagok mind gipsz származékok. Arra valók, hogy a kerámia öntéshez formát készítsenek belőle. Nem kell magas hőt kiállniuk. A kiszárított gipsz, talán jó sárgarézhez, de ennek utána kell nézni.

nia0ks02p

Sziasztok!

Ilyen backflow füstölőtartó terméket szerintetek lehet kiönteni fémből. Az a lényeg hogy olyan vízesés jellegű legyen a füst ahogyan lefolyik.

8j72w5ff0

Sziasztok!

Lehet hogy már volt, de azért leírom hátha valakinek ugyan úgy új, mint nekem, hogy nagyon jól lehet alumíniumot (szerintem rezet is) önteni, melasszal kevert homok formába. Én bevallom, youtube videón akadtam rá. https://www.youtube.com/watch?v=xkKTrJyn2PY vagy Video 2.
Tapasztalatom szerint, bármilyen finom szitált homokkal jól működik, sőt, melaszt sem kell feltétlenül kajtatni, mert cukorsziruppal is működik. (hétvége volt, nem volt hol melaszt venni) Gáztalanítónak mosószódát, folyósítónak konyhasót használtam. Vörös izzásnál alufólia galacsinban kell lenyomni a szódát az aljára, majd ha nem buborékol, akkor salakolni és utána a konyhasós galacsint lenyomni. Utána még egy kis salak halászás és mehet az öntés.
Ha a homokot újra akarja használni az ember, akkor ajánlatos rögtön (öntvény mérettől függően) kiszedni az öntvényt a homokból, mivel ha benne hagyjuk, akkor egyre nagyobb elszenesedett, így újra hasznosíthatatlan réteg keletkezik az öntvényen.

ebalint

[#eljen]

Az első videó nem kattintható, másolni kell a címet, majd beszúrni.

Egy teljesen száraz homokhoz kb. mennyi és milyen tömény szirup

kell?

Köszi.

8j72w5ff0

Szia!
Az url=https://www.youtube.com/watch?v=xkKTrJyn2PY]első videó[/url] (remélem most sikerül) linkelésébe belekeveredtem.
Én is teljesen száraz homokkal csináltam, úgy hogy először csináltam egy nagyon tömény cukorszirupot ami kicsit már kezdett is kikristályosodni ahogy hűlt le de azt nem lehetett rendesen elkeverni a homokkal. A szirupot kb olyan hígra kell beállítani, hogy fele olyan sűrű legyen mint egy méz. A homokhoz annyit kell adagolni, hogy ha kézzel összenyomod akkor összeálljon, kb annyira, mint egy homokvár építésénél. Nem kell túladagolni a szirupot, ha már megáll a forma, kivehető belőle a minta, akkor jó lesz, mert az öntés pillanatában kőkeményre megköt, elszenesedik az öntvény körül.

Közben találtam konszolidált árú melasz forrást (a bio izék baromi drágák) vicces módon horgászcsali boltban. [#nevetes1] Rendeltem is belőle a későbbiekre, de szerintem a cukorszirup is szuper. Jól tartja a formát és elég szép felszíne lesz az öntvénynek. És nem utolsó sorban, cukor mindig van itthon, még a hétvégén is ha hirtelen rájön az emberre az önthetnék.[#nevetes1]

8j72w5ff0

[#rolleyes] A link megint nem sikerült.
Lehet itt szerkeszteni a hozzászólást?

MoparMan

Vannak gombok a szövegmező felett. Használd a [YT] feliratút.
Leírás itt: [#t234p54#]

Rabb Ferenc

ebalint

8j72w5ff0

Az általad keresett oldal nem érhető el!
Az általad keresett oldal számodra nem érhető el.
Ezt a témát csak bejelentkezett felhasználók olvashatják!

<<  Vissza az előző oldalra
[#smile]

8j72w5ff0

Nem tudom mit rontottam el, mert az egyik link beillesztésem jó lett, a másik meg nem. [#nemtudom]

8j72w5ff0

Szívesen, sok sikert!

MoparMan

nyilván nem voltál bejelentkezve mielőtt megnyitottad volna a linket. oda is van írva [#kacsint]

8j72w5ff0

Yes!
Ígérem megtanulok olvasni. [#worship]