Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

LDPE  mennyiséget lehet változtatni +/-

8yfbng54y

Szóval amit küldtél, az szerintem nem egészen montán viasz, hanem injekciós viasz, de úgyis azt is kerestem, kösz.

A montán viaszt (többek között) viasz faragásra és általában keményítésre használják, és elég olcsó alapanyag. Csak nem nagyon tudok hozzájutni 50kg kiszerelés alatt.

x5izpkum

Lenne egy műanyag fröccsöntött? alkatrész, ami kb. 15mmX140mm, hogy lehetne erről levenni egy fém öntőformát? (nem akarom kivésni fémlemezbe géppel, ha van egyszerűbb megoldás is)

2am4nwzib

2am4nwzib

zip0ji0se

Szia!
Az alap kiindulás az amit Tibor linkelt gipszöntéshez videót. Neked annyiban más, hogy a kiöntött szilikon formát használod utána mintának és annak a helyére öntöd a fémet. Természetesen külön a két felet!! Egy nagy hátrány, hogy a kész darab kisebb lesz mint az eredeti, mivel a zsugorodás így nincs figyelembe véve.
A videón hátrány, hogy a beöntőnyílást már nem az elején alakítja ki a mintához!!

cc7nypid

Sziasztok!
Alu öntéshez mennyire kell az a bizonyos EXF 326 ?
Köszi a válaszokat előre is!

4umhue7vh

Ez milyen anyag? Valami nemesítő? Vagy gáztalanító? Gáztalanításra én mosószódát használok.

2am4nwzib

tisztításra (salak)

cc7nypid

Talán valami folyasztó vagy salaktalanító. Akkor ezek szerint nem fontos anyag, vagyis M.O.-on nem használ senki ilyesmit aluöntéshez ?.?.

2d7kpz7i7

Üdv!
Sokat keresgéltem a témában, és olvastam itt a fórumon.
Elsősorban facebookon szerettem volna ilyen témájú csoportot találni de nem volt.
Úgy gondoltam ott valamivel személyesebb lehetne az eszmecsere, úgyhogy csináltam egyet.
Kérem akinek szimpatikus az ötlet, lépjen be oda is!
"Házi kohó készítés és fémöntés" a csoport neve.
Köszi, hogy elolvastad!
Üdv:
Csaba

gabi

Sziasztok
A tudatlanság adta önbizalommal öntöttem a képen látható gyűrűt ami számomra elég jól sikerült első próbálkozásra,
kivéve a beöntésnél látható zárványt, és a másodiknál is ugyan így jártam. Ha valaki tudja az okát ,kérem segítsen még három darabot kellene csinálnom.
Köszönöm

Csuhás

Nem öntöttem soha, de józan és alapján a felöntő csonk túl hamar megszilárdul. Vagy vastagabbra méretezd, vagy öntés után melegítsd még egy ideig.

gabi

Köszönöm
Megpróbálom amit javasolsz.

Bicska

Szintén nem értek hozzá, de nem azt szokták, hogy a beöntésnél hagynak puffernek egy nagyobb szájat/térfogató izét, hogy legyen utánpótlás, nem ez a gond?