Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

nagysam

Öntéssel nem foglalkoztam, de fröccsöntéssel igen.
A magokat a befolyó anyag körbezárja, és az ott maradt gázok nem tudnak eltávozni.
Minél inkább egyik végéről kezdenéd feltölteni, az előbb alul terülne, és a másik végén hagyott túlfolyón távozna.
A furat nem segített, mert ott nem eltávoztak a gázok, hanem a mag folytatását hoztad létre, ami még helyet zárt el a gázoktól, + még meg is kellett kerülni azokat az anyagnak.

Én a szemben lévő oldal alját támadnám meg, furatok nélkül.

4umhue7vh

Itt van ez is, nyoma sincs a gázképződésnek. Csak a homok lehet ritkább szerkezetű.

Megoldottam, betömtem a 3 könnyítést.[#nyes]

nagysam

Ahogy a videókat elnézem, a rövidnadrág kötelező[#nyes]

2am4nwzib

5 fokos dőlésszög esetén , megváltoznak a dolgok .

4umhue7vh

Ezzel nincs gond,így könnyű lenne kiönteni, ha tudnék ilyen homokmintát készíteni, én fordítva próbáltam.

4umhue7vh

A képen láthatónál felfelé álltak a könnyítések, fentről lógott bele a homok és drótok voltak benn hogy ne essen le.A mostaninál ezt nem tudom megoldani mert 60mm mély, ez nem fog fent maradni az tuti.

2am4nwzib

Forditott esetben .

4umhue7vh

Ja de ettől még nincs elvezetve az olvadékkal körbezárt belső 3 helyről a gáz.

4umhue7vh

Ja és még itt van ez is. Ezt sem tudom fordítva önteni, de ha kivágom a tömör hátlap egy részét, jó lehet. Átlátszó lesz, kevesebb anyag kell.

4umhue7vh

Átterveztem az alkatrészt, így elsőre sikerült.

A másikba vágtam 2 ablakot, csak így szerintem nem lesz jó az áramlás, valószínűleg 2 helyen kell betöltenem az anyagot. Na meg kell egy nagyobb formázószekrény.

4umhue7vh

Elsőre, szinte tökéletes.[#nyes]

svejk

izbeki

Nagyon szuper![#wave]
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

ebalint

B.Zoltán