Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

xu88enaph

Köszönöm, hogy kikerested nekem![#eljen]

000000000

Sziasztok eladó Festo csatik 300Ft/db áron

10db 6-os
10db 4-es nagy
15db 4-es kicsi
5db 4x4x4-es Y
5db 4x4x4-es T

000000000

800Ft/db
1db 4-es elzárócsap
1db 8-as folytószelep
1db 6-os folytószelep

1000Ft/db
3db elzáró csap

300Ft/db
64db 4-es könyök

000000000

Bocsánat valamiért rosz helyre elnézést.

x5izpkum

Valaki egy a képen látható kis alkatrészt ki tudná önteni aluból, vagy valami erősebb valamiből? (Az eredeti spiáter, meg van repedve, így már csak mintadarabnak lenne jó)

robroy007

Madarász Bt. alu és speciális hegesztések többek közt spiáter is akár
Cím: Debrecen, Szárazi Ferenc u. 19, 4034
Telefonszám: (30) 278 7140

x5izpkum

Kösz, azt hittem a spiátert nem lehet hegeszteni.

x5izpkum

Sajnos nem is lehet, a Madarász is azt mondta, mindent vállal, de spiátert nem.
Valakinek esetleg van valami ötlete?
(cnc-vel újragyártani drága lenne, nem tudom az öntés mennyiből jönne ki)

remrendes

Feltetlen ragaszkodsz az eredeti formahoz? Nem lehet egy hegesztett vagy 2 darabbol osszecsavarozott alkatresz?

Csuhás

Neked megvan a lehetőséged hogy kimard valamelyik remek erős gravograph IS x00 gépeddel egy alu tömbből. Nem hatékony de egy darabnál gyorsabb lehet mint önteni, az alakján is egyszerűsíthetsz a csatlakozó méretek megtartása mellett.

robroy007

látta is vagy csak telefonon beszéltél vele?

mert nem mind spiáter ami zamak vagy alu[#nyes]

oda kell vinni és megmutatni nekik

amúgy meg lehet egy kis fúrás faragással meg lehet erősíteni a darabot vagy forrasztással

4umhue7vh

Kell rá marni egy sík felületet, oda ahol a menetes furat van, a kis fület könnyű újragyártani úgy hogy illeszkedjen a kimart felülethez, két csavar és kész. Ezt simán meg lehet csinálni, egy gravoakármi gépen.Vagy jó pénzért megcsinálom én is, akár ki is tudnám önteni, de az nagyobb macera, legalábbis nekem.

zip0ji0se

Fogad meg a többiek tanácsát és azokból a megoldásokból válasszál. Akár még kézzel is kialakítható egy alu tömbből mivel nem nagy db.
Öntéssel már nehezebb és nem biztos, hogy olcsó lenne. Ugyanis ez a kis kütyü nyomásos öntéssel készült és ebből adódóan vékony falu. Ezt otthon nehéz kivítelezni még precizíós öntéssel is. Ugye oda meg már kiolvadós minta kellene és a többi kellék.
Én még megpróbálkoznék valamilyen 3d nyomtatással. Igaz nem tudom a működési feltételeket, mert az is befolyásoló tényező.

x5izpkum

Látta, és egyből mondta, hogy nem. (sajnos)
Forrasztással is lehet javítani, most találtam egy ilyet:
https://www.szerszamok-webaruhaz.hu/tartalom/aluminium_forrasztas_javitas_hazilag
AL300 alu forr pálca, ami jó a spiáterhez is.
Hátha van itt valakinek ilyesmi.

x5izpkum

Valami ilyesmi lesz, ha nem sikerül forrasztással megbarkácsolni.
Egy monitor talpban van, a rugós könyök részénél, szóval nem akarok sokat rákölteni, az egész nem ér annyit.