Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

iv43r83d

3vv2btrhv

4umhue7vh

Sziasztok!
Alu öntéssel próbálkozok,harmadik próbálkozásra már majdnem jó, de tele van zárvánnyal, és több helyem behorpadt. az alsó része is, az az érdekes hogy pont a töltöcsonk közelébe is. Ha valaki tudja hogy lehetne ezeket a problémákat megoldani, az ne fogja vissza magát.
Azutolsó képen látható a 2.próba ez beomlott, de nem lett annyira zárvános,a fűtés kikapcsolása után 5-8 percel öntöttem, a másikat egyből itt sokkal több lett a zárvány, a hőmérséklet befolyásolhatja?
Köszi!

4umhue7vh

Ja és amit alacsonyabb hőfokon öntöttem az nem horpadt be.

4umhue7vh

Elmentem Lovasberénybe homokér, nem nagyon hasonlít arra amivel eddíg próbálkoztam. késöbb megpróbálok önteni, majd felrakom az eredményt.

PSoft

Régebben, Berényi Józsi, a nagy "öntőmágusunk" is a lovasberényi homokot preferálta/használta.
[#t136p5073#]

Szabó M. Béla

Alumínium öntéshez, kisebb alkatrészekhez a sima rozsdamentes háztartási meregetőkanál is jó:

4umhue7vh

Hát a mai öntésem még rosszab lett. most is behorpadt,megint ugyan ott, és el is repedt vagy mi, de a felület szép lenne.

4umhue7vh

Nem sok kell már hogy jó legyen, csak nem tudom mi az ami kell.[#falbav]

4umhue7vh

Vastagabb tápcsatorna kellene?

Rabb Ferenc

Mindkét öntésednél ugyanott vannak a beszívódások. Ott, ahol a borda keresztmetszete az átlagoshoz képest több mint duplájára növekszik. Itt a nagyobb anyagmennyiség többet zsugorodik és nincs utánpótlása.

Próbáld meg egyenletes vastagságúra alakítani a bordákat. Ha ez konstrukciós okból nem lehetséges akkor ezeken a helyeken alakíts kis formában tápfejeket. Ezek majd pótolják a beszívódó anyagot

2am4nwzib

néha egy Progi csodákat művel

Ezüst öntésem

4umhue7vh

Ok köszi. Honap megpróbálom ismét, ralok rá nagyobb és több tápfejet.

4umhue7vh

Ennyire nem szeretném túlbonyolítani, mire megtanulnám a progi használatát, már nem lenne aktuális az öntés[#vigyor2]

2am4nwzib

A ,,click2cast,, nagyon egyszerű kb 1Óra kellett hogy megtanuljam (Youtube) megmutatja a kritikus pontokat ( zsugorodás , turbulencia stb), alumíniummal még nem annyira költséges de nemesfémmel  ...