Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

svager

A Nyárfa fórumtárs rakta fel ezt a videót,a Józsiról lehet tudja a tel. számát.

az adatlapja

ANTAL GÁBOR

Nem vagyok közelebb. Az adatlap nálam nem nyílik meg .  Nyárfa meg az angolokat boldogítja..  A tel száma kis szerencsével még meg is lehet

svager

Átküldtem privátban!

ANTAL GÁBOR

köszi. Már meg is néztem ...

u6p5jr23k

Nekem megvolt Berényi Józsi száma, azonban már nem ő jelentkezik be rajta. Gondolom kiadták másnak.
Sajnos nem tudok segíteni.
Azonban van gyomaendrődi kollégám. Megkérhetem, hogy kérdezzen utána Józsinak.

Csuhás

Józsi öntött nekem egy szalagcsiszoló kereket kb egy éve. Akkor azt mondta egyelőre ez az utolsó öntése mert külföldre megy dolgozni.

m3euytcd

Köszönöm találtam!

m8j2y7u9n

Üdv.

Azon tagoktól érdeklődnék, akik tűzálló paplan anyagból készítettek olvasztót, hogy fél-1 nm-nyi anyaguk nincs esetleg felesleges?

5n4sw4iy9

Üdv. Lehet hogy rossz helyre írok, de azért felteszem a kérdésemet. Hol lehet "olcsón" vörösrezet beszerezni? A lomizás nem biztos hogy megoldás, mert nem olyan egyszerű önteni mint az alut. Nekem 15-20mm vastag 300x150mm széles darabok kellenének. Válaszokat előre is köszi.[#worship]

3vv2btrhv

ux39fpjn4

Tisztelt fórumozó!
Alumínium öntéshez keresek ARSAL 2125
nevü adalékot, vagy valami hasonlót
[tisztító,fedő,lesalakoló].
Kis tétel lenne a fontos kb. 5 kiló.
Egyéb alternatívák is érdekelnek, előre is elnézést ha már szó volt az előzményekben.

sasi

Alumíniumöntés a szavannán.

dezso74

Sziasztok fórumtársak!

Ismét szeretnék önteni alumínium alkatrészeket.
Ehhez kérek némi segítséget. Öntőhomokot és hozzá adalékot (bentonit)
És az olvasztó tégely: miből érdemes csinálni. Régebben vasból volt és bevontam samottal. Van valamókinek ettől jobb ötlete?

sasi

Olvasztó tégelyt én is acélcsőből készítettem, de nem samott, hanem grafitos bevonatot használtam.

Egy bevonat több öntést is túlél.

A recept:
1 rész vízüveg
2 rész víz
kevés mosogatószer (néhány csepp)
grafitpor tejföl sűrűségre keverve, ecsettel felhordva.

alapos - legalább egy nap - szárítás után, használat előtt lassan ki kell égetni.

Homokkal kapcsolatos infóm nincs, én csak habmintával öntöttem.

RJancsi

Nem feltétlen Neked szól a kérdés, bárkitől várom a választ. A grafit éppúgy vegytiszta szén mint az antracit. Akkor miért nem ég illetve miért csak tiszta oxigénben hajlandó lángra kapni? Mert a kohászatban, vegyi laborokban előszeretettel használnak grafit izzító tégelyeket.