Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

Virbo

Igen, de gondolom az "tubusos" zománc, ami nem feltétlenül kiégetés hatására szilárdul.

Ilyen pl amivel a halogén lámpákba ragasztják a foglalatot, izzót.

Pont ilyet keresnék.

Virbo

Köszi. Nem jó. 6-700 fokot kell üzemszerűen bírnia.

Amivel itt beragasztották a csőbe az kiég, a műanyag vezeték elolvad.
Ami multiméterhez van szonda, az azon lévő üvegszálas szigetelő is elég ekkora hőfokon (igaz ha csőben van az üvegszál egyben marad, csak porlós/törős lesz).

A csőben mennek a gázok, a cső fala is párzsáz fokos, üzemszerű ha ellilul a cső kezdeti szakasza kívülről...

Sajnos ezeken túl vagyok.

Virbo

Itt van a gyári szenzor:
EGT gyári szenzor

Itt pedig a kínai:
EGT kínai szenzor
Jobb oldalon a satuban, nehezen észrevenni)

Látható a sebesség különbség. De igazából az átmérő ami fontos lenne nekem.

gaben

Szia,

én megpróbálnék itt érdeklődni Muhel kemence.

üdv, Gábor

gaben

Illetve ezeket a hőálló kerámia habarcsokat is: tűzálló habarcs

svejk

No de ha van kici kínai ami jó akkor mi a gond?

svejk

Ami a képen van az se 2 mm, ráadásul csúnyán be is lóg.

Kicsit nagyobb átmérőre be lehetne hajtogatni az elektronikában használatos csillám szigetelőkből.
Azokat nagyon vékony lemezekre szét lehet "hasogatni", amit aztán fel lehetne tekerni a kis átmérőre is.

Virbo

Nemjó. Hosszútávon. A 3. pl megszakadt. Ha megmelegszik nincs jel. A második tőben tört. Az elsőnél kiszakadt a vezeték. 3x2800Ft hello... [#gonosz3]

Virbo

Ami a képen van az nem az enyém.

Ha lenne olyanom (ismétlem, vékony hegyű) nem lenne kérdés. De valahogy nem akarózik majd harmincezret kiadni érte...

Egy max 28-as csőátmérőből kellene a lehető legkevesebb helyet elfoglalni. Van vékony huzalom a szenzorhoz, össze is tudom olvasztani, 1-es furatba bele is menne, ha nem kellene rá szigetelés. Mechanikailag védeni kell, nem megoldás a "belógatom egy likon" sem.

Csillámra gondoltam, de ekkora méretben esélytelen, nekem széttöredezett.

Virbo

Köszönöm, de a zsákos kiszerelés kissé sok. [#vigyor3]

Egyébként szerintem ez se tapad normálisan fémhez, inkább tégla szerű porózus anyaghoz.

Virbo

Ilyesmit találtam ebay-en, de az is 30e lenne postával. És sziloplaszt szerű nagyobb tubusban.

svejk

De cserébe gyors...volt. :)

A gyári szerintem azért lassú, mert a vékony végében csak egy hőközvetítő rudacska lehet, beljebb van a szenzor.

ANTAL GÁBOR

Tavasszal csináltattam miniatűr K típusú hőelemet a TC kft vel   . Egy  telefont megérne . A K típust eleve nagy hőmérsékletre találták ki . Szerintem a 800 C fok nem akadály .  Egyedit is tudnak csinálni .  Egyébként magnéziumoxid porral csinálják ilyenkor a szigetelést  pont úgy ahogy a csőfűtőtestek izzószálját izolálják .   Valamilyen technikával beletömik a port . Kecskeméten van egy szerb aki majdnem megmutatta a technikát de aztán félt hogy ellesem a titkot

Virbo

Köszönöm, meg fogom kérdezni.

Egyébként van otthon falmászáskor használt "zia" porom, meg kéne próbálni... [#rolleyes]

Ha nem titok elárulnád milyen nagyságrend volt az az érzékelő, és kb mik a fizikai méretei? (esetleg magánban: virbo534gilisztagmail.kom)

ANTAL GÁBOR

A külseje egy 3 mm es Ko cső volt . Nekem hosszú kellet úgy 300 mm es  . Neked is el kell távolodnod kissé a mérés helyétől mert amikor vége van a csőnek akkor vált a szigetelés is ( üvegvarnis vagy teflon vagy szilikon ). Tehát annyira el kell távolodni hogy  a váltás helyén mér csak kb 400 fok legyen .
 Mint említettem a csőben MgO a hőálló és villamosan szigetelő anyag de azt erőszakkal tömik bele  Ilyen kis méretben a házi kivitelezés elég kockázatos . Egyébként magát a csövet meg is lehet hajlítani