Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

xu88enaph

Szerintem igen. Én is ilyet használok. Kerékpár + motor felnik alapanyagként kiválóak. Gondolom az autó felnik is megteszik, csak nehezebb aprítani!

xsugix

Egyértelműen igen. Darabolás:
https://youtu.be/QOkbl61Hsiw" TARGET=_fnew>myfordboy rim cutting

xu88enaph

Nagyon jó ez a daraboló módszer! Kipróbálom majd.

zv42bkt7i

Szép napot mindenkinek!
Szeretnék készíteni egy pb gázzal üzemelő kovács tűzhelyet és az égőfej elkészítéséhez lenne szükségem valami magyar nyelvű leírásra esetleg képekkel illusztrálv így egyszerűbb volna megmutatni egy gázszerelő mesternek aki elkészítené nekem.
Tudna ebben segíteni valaki?

zv42bkt7i

Köszönöm a linket mindenképpen utánanézek.

vadember

Itt van lentebb az 5041-es hozzászólásban.

zv42bkt7i

Telefonról netezek és nehezen tölti be a képeket.A hétvégén utánanézek számítógépen.
Közben már Elkezdtem elkészíteni a kovácstűzhely álványát és bojler víztartályát tisztogattam le a szigetelő anyagtól.
Tippet tudna valaki adni mivel lehet a belsejét leszivetelni ami ellen tud állni ekkora forróságnak valami könnyű anyag előnyben lenne.

3vv2btrhv

https://www.youtube.com/watch?v=tEJwKhiRIUs" TARGET=_fnew>Mikróhullámu sütöben fém olvasztása
nagyon aktuális lett kicsi fém tárgyak öntése , ezt találtam ! Mi a titka ?

Rabb Ferenc

Szerintem a grafit tégely. Vagy más videókon úgy tűnik mintha a kerámia tégelyt grafit porba ágyaznák be.

Már csak azét is erre tippelek, mert a grafit ideális mikrohullámú nyelőanyag. A teljes sugárzás hővé alakul. Ezért is kell olyan gondosan hőszigetelni a tégelyt, mert a sütő belseje rosszul tűrné az ezer fok körüli hőt.

3vv2btrhv

VighLajos

VighLajos

3vv2btrhv