Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

KoLa

Brutális a hanghatás is! 1-es dűzni' van benne!

ncw4w5nca

Ismét pár könyv[#szeret] Nem tudtam nekik ellenállni [#buck]
http://www.imgserv.com/images/2016/03/31/OlM84y.jpg" border=0>

3vv2btrhv

000000000

Sziasztok

Nektek mekkora az üresjárati áramfelvétel Vbodi féle hevítőnél?
Jelenleg 32V ról megy , és alapból felvesz 16A.
62KHz en rezeg.

xu88enaph

Köszönöm az infót! Lehet-e valahol kis tételben kezelősót vásárolni? Egy-két helyen kérdeztem, de mindenhol csak 30-50kg zsákban árulják.

ncw4w5nca

Szerintem a Marsnál. Igaz én még csak Gáztalanító tablettát Vettem ami öt darabos kiszerelésben volt, fémszilíciumot kimérőset, és foszforrezet 15%os ez is kimérős volt.

Hívd fel őket, ha tudnak segítenek. Velem korrektek voltak.

ncw4w5nca

Vagy még én megpróbálnám felhívni őket.

EBA Kohászati Segédanyag- Fémtömegcikkgyártó és Értékesítő Kft. H-2803 Tatabánya, Alugyári út 1. H-2801 Tatabánya, Pf. 1352. Tel.: (36-34) 311-679

Esetleg ők adnak kilóra, vagy tudnak olyan forgalmazót, aki ad kis tételbe.

sasi

Motoros

Szia Sasi!
Esetleg a spicréz vagy SR58 vagy automata réz- ahogy tetszik- lágyítására nincsen valami hasonló jó leírásod?

sasi

Rézről nincs irodalmam, csupán némi emlékem egy régebbi réz fazonhuzal keménységvizsgálatáról, illetve annak előzményéről.

A fazonhuzalt hidegalakítással állítják elő, ezért jelentősen felkeményedik. Ha ilyen rideg állapotban meghajlítjuk, repedések keletkeznek benne, így megnő az ellenállása és el is éghet az áram hatására, ezért hőkezelni kel.  

A hőkezelést túlhevített gőzben végzik, az oxidáció elkerülése érdekében. A hőmérsékletre, hőn tartási időre, valamint a hűtés sebességére már nem emlékszem. A hőfok talán 500-600 fok körüli lehetett.

Motoros

Kösz. Most egy hőkezelő cég lágyítja, de szeretném még lágyabbra, ha lehet.
Sajnos az oxidáció is bekövetkezik, de az csak nem lényeges elszineződést okoz. Az 500 fok hőn tartás stimmel, ahogyan írod.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/2016%2004%2023%20Debrecen/IMG_2582.jpg" border=0>
József , erről a projektről légy szíves egy kicsit részletesebben írni .

ncw4w5nca

Szia Tibi!

Készültek fotók, fel fogom tenni a tárba, és írok is róla, csak egy kis idő kell:)

ncw4w5nca

Sikerült valamire jutni a kezelősóval kapcsolatban?

ncw4w5nca

Most beszéltem a Mars-Hungáriával, forgalmaznak Si nemesítő sót 300+áfa 0,33l-es alu dobozban. Gáztalanító tablettát 135+áfa/tabletta 5 tabletta/csomag.

Ezeket használtam a bemutatón is.