Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

gorbi

Nekem megvan pdfben a kézi formázós könyv...

gorbi

hostya

Nekem, -meg gondolom még másoknak is, akik nincsenek regisztrálva ebbe a Google izébe.. - sajnos nem elérhető. :(

gorbi

empé13

Csuhás

Micsoda remek régi könyv! El is lopom a könyvtár számára! :-)

ncw4w5nca

Köszönjük előre is![#worship]

ncw4w5nca

Köszönjük a linket[#worship]

ncw4w5nca

Szia Virbo!

Úgy tűnik, hogy elérkezett az idő a projekt befejezéséhez.

Mivel közeledik a Debreceni találkozó, ahol fémöntés bemutatót akarok tartani, felmerült hogy nem volna rossz megpróbálni kiönteni a vízhűtéses hengert. Beszéltem is vernyullal, ő szívesen kinyomtatja, ha te az áldásodat adod hozzá, merthogy mégis csak a ti szellemi terméketek.  

Mit gondolsz az ötletről, csináljuk, vagy nyomtassunk valami mást?  

Aki nem tudná erről volna szó

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/PLA_ontes/photo%202.JPG" border=0>

2vkx6unz

Szerintem önmagában egy ilyen öntésért érdemes lesz elmenni Debrecenbe!
A homokforma készítés is legalább ennyire érdekes lenne!

Virbo

Szia,  

Írtam mailt ezügyben. A modell változott azóta.

Ha tényleg ezt öntöd le akkor tuti hogy csak ezért lemegyek megnézni! :-)

ncw4w5nca

A tervek szerint Egy bálázótűt öntök homokba, aminek a homokformája 3 részből áll, egy 200-as szalagcsiszoló kereket, na meg a vizes hengert. Ezt a viaszveszejtéses technikához hasonló módon akarom kiönteni.

A Beágyazást megcsinálom itthon,a folyamatát pedig a fórumon mutatom be. Magát az öntést, és a formabontást tervezem Debrecenben.

ncw4w5nca

Válaszoltam.

Várunk, legalább megismerkedünk személyesen. [#integet2]

ncw4w5nca

Szembe jött velem a interneten néhány régi könyv. Ha minden igaz, a következő munkanapon a sajátomnak mondhatom [#szeret]

http://www.imgserv.com/images/2016/03/12/VaKf1i.jpg" border=0>

3szwbavt

Üdv itt mindenkinek!
Befejeztem már jó ideje az öntést, nem csinálom meg soha az olvasztómat, és az égetőkemencét sem. Megmaradt 2500-as (2500 fokig jó) 2 cm vastag, kb 70 cm széles asszem 10 méret hosszú paplan amit a Rath-nál vettem és van 2 bontatlan és egy bontott doboz. Továbbá na jónéhány 100x60x2 cm tábla hőálló KVS, de ezek külső borítótáblák kb 500 fokig.  
06703008208 vagy aadren@gmail.com  kérlek ide ne írj mert nem érek rá megnézni. Szép tavaszt!!!