Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Haverkodni kell és nyílnak a kapuk, én azt tapasztaltam. :)

ncw4w5nca

Ez így van, csak a NAV meg ne tudja.  
Nálunk most bukott le az egyik fémkereskedő. Ne tudd meg, mintha legalább hazaárulást követett volna el.

s7manbs8

Örök cica egér harc, a NAV-nak is van értelme, csak az a baj, hogy mindennel úgy járunk ebben az országban, hogy a jó dolgok is áldozatul esnek mindenhol, ahol valamit szabályozni akarnak. Egyrészt a hobbisták vagy egyéb építők, hasznosítók által egyébként megmaradó értékek is kárba vesznek, meg egyéb kár is keletkezik.

xu88enaph

Pont ugyanolyan bimetallos thermométert kaptam a multiméteremhez. Már csak a grafitrúd beszerzése és kifúrása okoz problémát. Az nem világos még, hogy hogyan van beleragasztva a grafitrúdba az egész thermométer érzékelő? Attól félek, hogy az egész vezeték és szigetelés porrá lesz az alámerítés után.

xu88enaph

Már rájöttem ! Zsákfurat van a grafitrúdban. :)

svager

Mondtam nem öntöttem még,viszont egyre jobban tetszik  [#wink]

Akkor viszont a viaszveszejtéses öntésnél,amikor több darabot is felfüznek,miért nem alakul ki ez a probléma?

ncw4w5nca

Én annak idején szereztem vékony rozsdamentes csövet (kihúzható antenna) ebbe terveztem beleragasztani cserépkályha ragasztóval. Ha ez le van kenve fekeccsel, akkor ennek is sokáig kell bírni.

ncw4w5nca

A viaszveszejtéses öntésnél ahova öntöd, az az öntőcsatorna, arról le van vágva az öntvény. Tehát mindegy mi alakul ki benne  az úgy is csak hulladék.

svager

Kösz így már értem.
Az lenne a kérdésem,otthoni körülmények között,mekkora az a méret amit még önteni lehet?
Ezalatt azt értem,az öntendő tárgy mérete vagy a megolvasztott fém mennyisége határozza meg,hogy ki lehet önteni az adott formát?

ncw4w5nca

Én 70Kg-ot olvasztottam egyszerre a legtöbbet. A legnagyobb lavórba ennyi fér, na meg ez az a súly amit még kézzel fel tudok, vagy csak tudtam emelni.  
Ebből egy 52kg-os öntvény lett, nekem ez volt a csúcs. Viszont házi körülmények között akár több mázsás öntvényt is el lehet készíteni. Némi pénz és kellő elszántság kell hozzá.

sufnituning

Gáz mennyi fogyott hozzá?

xu88enaph

Egy hengerfej deknit szeretnék homokba formálni, kiönteni. Ez 20*15*10cm-es fazék alakú alkatrész. Mekkora az a falvastagság minimum, amit még ki lehet önteni ekkora méretben, házilag?

ncw4w5nca

Ezt külön nem mértem, de állatába egy palack gázzal 100kg-ot lehet megolvasztani.

ncw4w5nca

Ha ügyes vagy 3mm, de 5mm biztosan menni fog.

xu88enaph

A perzselőben, amit használsz a lavórhoz - sima fúvóka van?