Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

xu88enaph

Ügyes volt, aki ezt a hengerfej felfogató mechanizmust készítette. Le a kalappal. Innen is látszik, hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen.

morfeus

A hevitő rajzával kapcsolatban írtam!

VighLajos

Ha jól látom, a munkadarab van forgatva a menetvágáskor.
Egy dilettáns kérdés:
- nem lett volna egyszerűbb, ha a menetkés van befogva, és forgatva? Kiesztergáló fej a főorsó morze-kúpjába, a munkadarab a szánra rögzítve...

VighLajos

...akkor tanul a gyerek, ha kérdez!
[#taps]

ANTAL GÁBOR

Lajos ! ezt a kérdést Laslie nek kellett volna címezned  ( apropó ki tud róla ? )

svejk

Gondolom nem volt kiesztergáló feje, főleg nem olyan amibe menetlapka is belemegy.
De az elkövetője még legalább fél tucat érvet tudna felsorolni, ebben biztos vagyok.

Csuhás

Volt a főorsóra illeszkedő xy befogója így szvsz kevesebb munkával járt arra felfogatót készíteni mint ugyanezt megépíteni a szánra rögzíthetően.

ncw4w5nca

Ennél van egyszerűbb megoldás is.

Egy darab tízes lemezt felfogatsz a hengerfej helyére.  
Egy harmincas rúdanyag végét beközpontozol, és 10mm hosszan leesztergályozod olyan méretre, hogy a szegnyereg tokmányába be tudd fogni.  
Ha kész befogod a szegnyeregbe.
Tokmányba befogod a hengert a kipufogó csonknál fogva, nekinyomod a lemeznek a harmincas csapot, és körbehegeszted.  
A csap végét megtámasztod, leszabályzod, és csapnál fogva befogod a tokmányba.
Ha jól csináltad akkor tökéletesen fut a kipufogócsonk, felhegesztés után lehet rá menetet vágni.

jani300

Nekem is lenne egy dilettáns kérdésem .
Nem túl nagy falat egy 1,5 emelkedésű menet is a vége fele egy kiesztergálófejnek ?
Elég drága és finom dolog egy ilyen fej , egy menetkéshez képest .

Csuhás

Nem nagy falat, pláne aluban. Egy MK2-es fejre is rá merném bízni.

VighLajos

[#nevetes1]
Nem tudom a választ...

jani300

Jól van :)
Akkor se tetszik az ötlet :) (tökörészésnek tartom)
Ez is  alaposan ki lett tárgyalva akkoriban , mikor felkerült .

3szwbavt

Üdv mindenkinek!  
megnéztem a hőálló paplan és a kvs lapok árait,
jelenleg a 2,5 cm vastag sűrűbb szálas paplan tekercse, ami 61 cm x 7,5 méteres és nekem 2,5 doboznyi van, 16700 ft 1 dobozzal, a kvs hőálló lapokból nekem 5 db van ezek 2,5 cm vastagok és 100 x 61 cm-esek és az áruk 4500 ft/lap.  
ezek az új áruk, persze én nem ennyit kérek értük, hanem megbeszéljük. lehetőleg egyben adnám, el, vagyis itthon újárban van nekem 42.000 ftnyi paplan, és 18,000 ftnyi kvs lap. 60.000 ftnyi cucc. Nna ez eladó, persze nem új árban és szállításban tudok segíteni. aadren@gmail.com vagy 06703008208  

ncw4w5nca

Szia Grekon!  

Végre sikerült megcsinálni a kis égőről is a rajzot, igaz erre a munkámra nem vagyok büszke, de remélem ellehet rajta igazodnihttp://cnctar.hobbycnc.hu/Ber%C3%A9nyi%20J%C3%B3zsef/%C3%89g%C5%91/S5031577.jpg" TARGET=_fnew>Ez az

Na meg szétszedtem, és lefotóztam http://cnctar.hobbycnc.hu/Ber%C3%A9nyi%20J%C3%B3zsef/%C3%89g%C5%91/" TARGET=_fnew>itt találod

xu88enaph

Hogyan lehetne elérni, hogy a kiöntött alumíniumnak hasonló tulajdonságai legyenek mint a kiinduló anyagnak? Itt az anyag hajlékonyságára, lágyságára gondolok.
A kiöntött alu. elég rideg. Más a kristályszerkezete mint öntés előtt. Persze ez nem lep meg csak jó lenne egy kicsit finomítani a végterméken. Ne legyen ennyire kemény, rideg.