Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Én lavórban olvasztok, http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/2014%20BP/" TARGET=_fnew>Ezek a fotók a budapesti találkozón készültek Vagy még itt vannak fotók http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1128193122&order=reverse&index=18&azonosito=hobbycnc#3198" TARGET=_fnew>az olvasztás folyamatáról. na meg lejjebb egy leírást nyarfa jóvoltából.

Szerintem ez a legtökéletesebb házi módszer, olcsó, tartós, rugalmas, és komoly mennyiség megolvasztható.

A te megoldásod sem rossz, de azt mindenképp meg kellene oldani hogy az égés teljesen körkörös legyen, hisz csak úgy tudsz hatékonyan olvasztani. Ha ez megvan, akkor mehet bele a grafit tégely, és akkor a réz és a bronz olvasztásának sem lesz akadálya.

frkdv6dyr

https://www.youtube.com/watch?v=LuwIum6dlqI" TARGET=_fnew>Amikor a mester  (Berényi Józsi)  dolgozik :)

ncw4w5nca

Ne hozz zavarba Gabi[#rolleyes]

Rég beszéltünk, te hogy állsz az öntéssel?

000000000

Szia

Pont a felesleges forrasztgatást szeretném elkerülni.Ezek szerint akkor ti 10 es csőből építettétek a hevítőket.
Én mindenhol 8 ast olvastam ezért is lett abból.

sufnituning

[#worship][#worship][#worship][#worship][#worship]
A képeken nem láton jól, a lavóron a füleknek való szemek fel vannak hegesztve?

Csuhás

Erről a Budapesti alu öntési bemutatóról lemaradtam. Sajnálom mert szeretnék egy ilyent látni mielőtt magam is belefogok egyszer.

sufnituning

Szintén lemaradtam sajnos.  
Én már öntöttem alut is, nem is keveset, de ez a lavóros technika királyság [#eljen]

ncw4w5nca

Én nem építettem még hevítőt, hanem csak a csatlakozó nevét mondtam meg, na meg egy esetleges beszerzési forrást. [#nemtudom]

ncw4w5nca

Igen a perem alá be van hegesztve egy hatos köracél, és erre vannak hegesztve a szemek.

ncw4w5nca

ncw4w5nca

svager

Viszont,én mindkettön ott voltam,szuper volt! [#wave]

Csuhás

Ha lesz még hasonló akkor igyekszem megnézni. Nekem leginkább az hiányzik hogy a homok állagát megtapogassam. A videókon elég száraznak tűnik így nehezen tudom elképzelni hogy annyira összetapad hogy nem sodorja el az olvadék öntéskor.

Dakota25

Erre én is kíváncsi voltam, meg is tettem: Határozottan nyirkos tapintású, de még nem nedvesít, megmarkolva összeáll.

ncw4w5nca