Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

xu88enaph

Én eddig csak gipsz+kvarchomok keveréket használtam próbának. Cserépkályha tűzterében égettem ki kb. 1 óra időtartam alatt. Nyitott forma volt és semmi gond nem volt vele, igaz befekecseltem öntés előtt. A gipsz+samottpor arányt jó lenne tudni.
Az említett vákumozást hogyan alkalmaztad?

3vv2btrhv

Mikró kovácsolt gipsz faragó szerszámaim .

3vv2btrhv

Rabb Ferenc

Mi a faragó szerszámok alapanyaga?

3vv2btrhv

Most gyorsan kellet csinálnom egy munkához , így ami ami a kéznél volt ajtó zár emelő nyelve . Az a féldomború anyag ami végig fut az ajtó széle mellet . [#wilting]( jó kacifántosan fogalmaztam )

remrendes

Jo reggelt!
Vasonteshez ontoformat hogy a leghatekonyabb csinalni? Hirtelen nem sok informaciot talaltam a neten ezzel kapcsolatban.

xu88enaph

Készítettem egy 800C' -ig mérő pirométert. Az egyik képen a tesztelés látható. Forró vízbe van belógatva. A kijelzőn pedig a mért érték.

svejk

No de hát ez hőmérő nem pirométer.
A pirométer az infrasugárzáson alapszik.

Egyébként faca, de a dicséretért cserébe áruld már el mi a szösz az a kacifántos befogó és az asztal sarkán a piros és zöld "korongok"?

xu88enaph

Köszönöm a kiigazítást! Ezek szerint egy nagy méréstartományú hőmérőt csináltam. A befogó az asztalon egy jenki kerékcentírozó állvány bringákhoz ill. kismotorhoz.

svejk

xu88enaph

Eléggé meghalt ez a fórum, amióta átköltözött ide. Nem szokott senki házilag fémet önteni?

3vv2btrhv

Figyelemre méltó .
Az ami furcsa , hogy vízzel elellenőrzi a héjat , majd újra izzítva van .

sasi

Nem ellenőrzi a vízzel, hanem kimossa az égetés után maradt műanyag hamut, majd ezután izzítja az öntéshez.

3vv2btrhv

Ja , így már értem .