Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Olyan 6 -8e körüli árra emlékszem

btxtzhi26

Szia !
Nem lenne jó Neked a kipufogó tömítő paszta ? Az kb 1000 C ig jó

ANTAL GÁBOR

Révész Richárd

A TC direct-nél raktári termék az 1-es átmérő 150 mm hosszú K típusu hőelem.
Ára: 5.800 +áfa
1100 fokig bírja a sarat katalógus szerint.

ITT VAN

ANTAL GÁBOR

Ricsi !de azért Gabi Bá  érdemei ugye nem törpülnek ??

Révész Richárd

Nem nem, sőt [#worship]
Csak gondoltam feldobom a linket.
[#integet2]

Virbo

Na, kértem árajánlatot a TC-től, köszönöm a tippeket!

A kipupaszta nem jó, ilyen helyen nem keményedett ki normálisan és levált... :(

Virbo

A TC elég korrekt cég.

Viszont némi problémát okoz, hogy az 1100 fokig jó szonda és a 400 valahány fokig ellenálló üvegszövet szigetelésű továbbmenő vezeték közötti összekötést 135 fokig hőálló gyantával csinálják...

Sakk-matt. [#conf]

3vv2btrhv

Tanácsot kérek : mikró kovácsolást szeretnék csinálni , nagyon kicsi gipsz faragó szerszámot kellene nekem készítenem , az ötlet , hogy szegből kovácsolnám ki a megfelelő alakot , majd köszörülés , fenés . De hogyan csináljam meg a minél egyszerűbb kovács tűzhelyt mivel csak erre kéne nekem .

Szalai György

Igy ni. Vagy még egyszerűbben.

(Szerintem a szeg anyaga alacsony széntartalmú ötvözetlen acél.
Edzhetetlen, a koptató hatású gipszben nem lesz él tartó, faragószerszámnak alkalmatlan.
Bármi elhasználódott aprószerszámot választanék inkább, ami legalább szerszámacélból készült.
Pl: párszáz forintos órás csavarhúzó készletet, annak még nyele is van, meg doboza.)

f7dmzwfr6

Úgy tudom, hogy a szög lágyvasból készül, így ebből nem igen lehet szerszámot készíteni.
Ehhez edzhető szerszámacél kellene.
Mikro kovácsoláshoz a katalizátoros gázégőt is el tudom képzelni (pl. Dremel VersaFlame forrasztópisztoly), de az csak kb. 1000 °C-ig melegít (Neked pedig lehet, hogy 1200 °C is kellhet).
Kokszos kovácstűzhelyet anno készítettünk, régi hajszárító motor adta a levegőt. A koksz két samott tégla közé került.
Hasonló volt, mint amit itt mutatnak be:

http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/kovacshegesztes-folytatasa-100447

3vv2btrhv

köszönöm , jó képek .

3vv2btrhv

A most használt szerszámom , meg amiböl majd köszörülők .

xu88enaph

Alumínium öntéshez szeretnék viaszmintát faragni és bevonni valamilyen hőálló fekeccsel. Valaki azt írta, hogy a gipsz + samottliszt keveréke megfelelő volt hozzá.
Ezzel önteném körül a viasz mintát, majd a kötés után kiégetném a viaszt belőle. A megmaradó formát homokba ágyazva önteném ki alumíniummal.
Jó az elgondolás? Csinált-e már valaki hasonlót? Milyen arányba keverjem a gipszet samott liszttel?

3vv2btrhv

Régebben (1989)-ben így öntöttem az alut , az égetés időtartama és ideje a lényeg , de ne haragudj rám , pontos adatokra nem emlékszem .De én még vákumoztam a homokba elhelyezett spirális alakú csövön keresztül , és a vákkum zárást a tetejére öntött friss gipszel értem el , működött .