Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

tpjd8wve

Ez meg egy fél tankönyv... vasöntvény, de az most mindegy.

https://www.youtube.com/watch?v=cI_278AZToQ

s7manbs8

Nem egyszerű szakma ez, az tuti, hogy én még hasonlót se tudnék önteni. :) (Legalábbis jelenleg.)

4umhue7vh

Na 90% siker, a besszivódás kevesebb min 1mm, felsíkoltam az elejét, van néhány zárvány a horpadásnál, máshol semmi.
1 csonkot használtam, 40m átmérő az 5 szellözőt meghagytam, háromszor rátöltöttem még kb 1-1.5prec alatt azután egy vermikulit lappal lefedtem a nyílást. Talán ha 50 miliméterre növelem az átmérőt teljesen jó lesz.
Remélem a másik oldalhoz nem kell 1 hét, és egy gázpalack!

Ha ezt így felhasználom nem fog elvetemedni? Kell valami hőkezelés neki?

Köszi a segítséget mindenkinek!

s7manbs8

Ez tetszik, mekkora ez az egész ?

4umhue7vh

Remélem látszik rajta hogy ez egy CNC híd konzolja. 320x 190x32mm, 130mm fog elférni alatta.

ywathzay

Nagyon ügyes munka, szerintem megérte az 1 hét tanulást.[#eljen]

tpjd8wve

Szia!

Örülök, hogy sikerült.
Milyen anyagból van? Eddig nem derült ki.

4umhue7vh

Szia! Vegyes, van benne kb 50% öntvény,meg minden féle ötvözött Mg, Si, hulladélok, amik leestek forgácsolásnál.

4umhue7vh

Ja szerintem is megérte, főként azért mert vannak még terveim. pl: 600x400x40mm T-hornyos aztal öntése.Erre lehet hogy rámegy az életem.[#vigyor2]

jani300

Nagyon régen próbálkoztam én is egyszerű , festékes dobozba (átmérő 160) öntéssel . Ékszíjtárcsa anyagnak .
A legjobban bevált nyersanyag  a robbanómotor dugattyúk .
Szépen forgácsolható is .

4umhue7vh

Ma szereztem be nyersanyagot, van közötte pár nagy teherautó dugattyú is.

svejk

Megrendelésket mikortól fogadsz? [#finom]

4umhue7vh

Majd ha lesz 50 sikeres öntésem.

svejk

s7manbs8

Igen én is pont ilyenre vágyok. :)