Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Lehet hogy akkor jársz legjobban ha öntesz egy "sík" lapot, azt felszereled ideiglenesen "asztalnak" majd síkbamarod ,megfordítod újból síkbamarod  és ezután marod bele a nútokat.

4umhue7vh

Ugy néz ki ráéreztem, a másik oldal elsőre szinte tökéletes lett, semmi beszívódás nincs rajta, igy elsőre zárványt se látok.

svejk

4umhue7vh

Valami hasonlóra gondoltam, de nem csak asztal lesz, ez lesz a váz is, az oldalain lesznek a sínek. Csak csíkokat akarok bele önteni a többit kimarom,

s7manbs8

Egyébként mi a szakmád vagy mihez értesz legjobban, ha meg lehet kérdezni ?

4umhue7vh

Lakatos, Esztergályos,CNC gépkezelő,( soha nem dolgoztam Ípari gépen)és mahinátor. Az a baj hogy minden érdekel. 7 éve akarok egy rendes cnc-t csinálni magamnak, csináltam is már 7-8 db-ot de mindíg csak pár napig van meg.

s7manbs8

Kösz csak azért kérdeztem, hogy látszik azért hogy valami fémekhez lehet némi közöd, jó ez az öntésed :)

ebalint

4umhue7vh

Most hogy végre sikerült normálisat öntenem, kellene csinálnom egy rendes olvasztó kemencét, a 25 literes grafittégelyemnek. A perlithez fehércementet  szoktak keverni? Milyen arányba? kell bele még valami?

Virbo

Segítsetek legyetek szívesek.

K típusú hőérzékelőt szeretnék csinálni, kipufogógáz hőmérséklet méréshez. A kereskedelemben kapható ide készült szondák vagy túl nagyok, vagy hamar tönkremennek, vagy arany árban vannak (és tönkre is mennek).
A mérőfej elkészítéséhez keresnék hőálló ragasztót ami tartósan bír 7-800 fokot és kikeményedve lehetőleg a rezgésektől nem porlik el.
A gyári drága szondában pl fehér színű porcelánszerű valami van egy vékonyfalú csőben, ez tartja a két fémszálat.

Amiket próbáltam és nem váltak be: vízüveg, kandalló tömítő izék, kipufogótömítő izék, Thermic 1100 ragasztó. Ezek ahogy elkezdett elszíneződni a próbadarab fémlemezem szépen leváltak a felületről.

Arra gondoltam hogy égetőkemencék, vagy fűtőbetétek építésénél valaki hátha használt ilyen fehéres porcelánszerű kencét ami jó lehetne.

2n2fvtit5

Tiszteletem mindenkiken, szervusztok!

Pár napja olvasgatom eme témában a beszélgetést még nem értem teljesen a végére, de olvastam, hogy taglaltátok a precíziós öntésnél használt ún. "kerámia iszap" receptjét.
Amit én is megtaláltam már több helyen is.
Egy kérdésem lenne, hogy az iszap egyik fő alkotója egy bizonyos Etilszilikát nevezetű anyag hol szerezhető be?
Bújtam már a netet a témában, egyetlen helyet találtam mindössze ahol említi egy cég, nekik írtam de nemigazán válaszolnak.
Van esetleg ötletetek, hogy hol lehetne rábukkanni ?
(vagy ha valaki tud erre az anyagra egy másik helyettesítő megoldást az iszapkészítéshez)
A segítséget előre is köszönöm!

gk6nzg8h4

Annak az anyagnak a teljes neve tetraetil-ortoszilikát.
Németül gyakran Tetraethoxysilan angolul tetraethoxysilane nemzetközileg rövídítve TEOS.
 Ebay-en biztosan fellelhető.

gk6nzg8h4

Szobahőmérsékleten folyadék.
Itt literben mérik és adják:
E-Bay DE

2n2fvtit5

Köszönöm J-Steel!
Esetleg te kísérleteztél már ezzel a kerámiaiszapos megoldással ?

gk6nzg8h4

Én Ón-Ólom ötvözetet szoktam megfolyatni NYÁK lemezen 250-300 Celsiuson. (forrasztani szoktam)
 Fémöntéssel kapcsolatban csak elméletben érdeklődöm és szívesen nézek ezzel kapcsolatos videókat. Valószínűleg ha nekikezdenék a dolognak, a szomszédok kihívnák a tűzoltókat, mert társasházban lakom. A felszerelés sem olcsó, a kísérletezésre pedig sajnos nincs keretem.