Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ebalint

Bronzot láttam.

Nem egyszerű, mert az összes víznek el kell távozni a formából, amit hosszú, erős melegítéssel értek el.

A minta anyaga többet nem volt használható.

2am4nwzib

nwmewgze

Üdv!
Szükségem lenne egy kis tanácsadásra bronz öntéssel kapcsolatban!
Feldarabolás után nagyon sok a gázosodás, zárványosodás!
Esetleg valami tanácsot ha valaki tudna adni például az öntőformánál a beöntési pont valamint a levegőztetéssel kapcsolatban. Esetleg valami tipp-trükk, vagy adalék anyag..
Köszönöm!

2am4nwzib

A szimulációs képek , elég magyarázatot adnak a problémára .

nwmewgze

ddwtvxew

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni egy pb gázpalack-hoz való egőfej meretezeséhez. Láttam róla több videót, gondoltam megépítem nem egy bonyolult szerkezet. Persze a valóságban nem úgy működik :/
Gazpalack volt itthon kb. Félig van. Vettem hozzá állítható reduktor. Keszitettem hozzá a gumi cső végére egy csapot utána probaltam CO hegesztőbe való fejjel, gyári gáz egő fejjel 0.8mm körüli furattal kialakítani az égő fej részét. Ezt a fejet bele helyeztem egy kb. 2.5cm es belső furatú csőbe hossza kb. 400mm, két végére egy nagy furatú cső van hegesztve és a gáz bevezető oldalról szabályozható a levegő mennyiség.
A problémám, hogy állandóan begyullad a csőbe a gáz. Nem a cső végén ég. Kompresszorral segítve már jobb. Begyujtom elzárt levegővel szépen ég, utána megnyitom a levegő részét és szinte mindig begyullad a csőbe a gáz.
Kevés lenne a gáz nyomás a reduktor miatt, vagy szűkebb cső kellene?

4umhue7vh

Nekem a disznópörzsölő jól működik, asszem kifúrtam a fúvókát 1mm-re.

4umhue7vh

ja, nem kell reduktor.

ddwtvxew

Gondolkozom egy ilyen ZVS indukciós melegítőn. Valakinek van ilyennel vagy hasonlóval tapasztalata?

Link:
https://s.click.aliexpress.com/e/EtPSYh0U

ddwtvxew

Oké, kipróbálom nélküle, holnap jelenzltekzek ha nem akkor az volt a baj.. :)
Azért kérdeztem mert láttam, hogy van különböző nyomás tartományba állítható. De ahogy olvasom most 0.2 bar elég hozzá.

vadember

Nekem 1000 Wattos van. Tökéletesen működik. Tízezer Forint volt . 12x6 mm-es rudat kb. 25 másodperc alatt melegíti fel izzásig. Fölmelegítené gyorsabban is, de fokozatosan tolom bele az anyagot , hogy ne menjen följebb az áram 20 Ampernél 50 Volt tápfesz mellett.
Ezért az összeállításért biztosan nem fizetném ki a tízszeresét. Nem lesz négyszer gyorsabb.

frob

Szia
milyen tápot használsz hozzá?

ddwtvxew

Jól gondolom, hogy a felolvasztható fém súlyával van összefüggésbe a teljesítmény?

ddwtvxew

Elméletileg lehet inverteres hegesztőt is hasznalni hozzá de pontosan nem tudom hogyan.

vadember

Ilyet. LoneWolftól vettem.