Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Akkor jó.Ilyen még nem volt a kezem alatt csak sima egyfázisu meg 3x400 voltos.

ybm4ifb

Dehogynem...végig mentünk a beálításokon..max fesz..freki..áram

holnap ujra nekiesünk...mostmár a segítségetekkel biztos menni fog.

köszi..sziasztok

pa0n9mw

Üdv
A védővezető hiánya okozhatja a túláram hibajelzést.
Én is jártam már igy, hiába állitottam bárhováa limitet, csak letiltott néha.
A bekötése nélkül ne is kisérletezz, nem fog jó lenni, nem is beszélve az életvédelem oldaláról.

végyé

000000000

Bocs, hogy belekotyogok, de van itt egy kis
bibi. A motorod 72V-os, és erre tervezték pl.
a szigetelését. Nem tudom, hosszútávon hogy
viseli a 3-4 szeresen nagyobb feszültségű PWM
jeleket, amit rákényszerítesz a nagyfeszültségű
frekiváltóddal. Ilyen esetekben ugyanis egy
kisebb input feszültséggel működő frekiváltó
a helyes és szakszerű megoldás.

svejk

Én meg visszakotty, speciel az övé 3 napja lett megtekercselve, üzemben,minőségi bevizsgált anyagokkal, garanciával..

Ettől függően én is azt mondom hogy ez csak kényszermegoldás, többek közt ezért is bábáskodtam Egyújabbgépépítő PIC-es frekiváltója mellett.

Stinkydiver másik, AVR-es projektje sajnos félbeszakadt, vagy legalábbis a téma lesűllyedt:(

svejk

Most nézem csak...
Védővezető nélkül próbálgatod!??
Ez nagyon cigány munka [#ejnye1]

Ráadásul valóban akár a működését is megzavarhatja (több kHz-es frekvencia, szórt kapacitások)

000000000

Tényleg mi van a két Home Made frekiváltókkal? Szépen mennek, és köszönik, vagy maradtak beta állapotban?

svejk

Én az Egyújabbgépépítőjét megépítettem a 72 V-os Rava motorhoz, a Haverom meg egy birkanyíróhoz. Mindkettő jól működik.

svejk

És természetesen ez úton is köszönet Egyújabbgépépítőnek a a fáradozásáért és a szabadon másolható HEX file-ért.

ybm4ifb

Szevasztok

Én szivessen beruháznék egy ehhez a motorhoz való frekiváltora...hiszen nem kell nekem az a sok-sok beálítási lehetőség..

Esetleg tudtok erre valami megoldást??

Farkas Ádám

Szia stojka!
Látod látod engem meg meggyanúsítottál, hogy leégve adtam el neked a motort, és most hogy újratekercseltettük is leold a frekivá
ltód. Remélem azért megoldódik a problémád, részemről nincs harag.

ebalint

Szia Tibor!

Én is vettem a Svejk-től egy ilyen motort.
/Használom is, néha megy 8 - 10 órát is, gond nélkül./

Előtte filóztunk az "alacsony" fesz. miatt, hogy esetleg nem fogja bírni a szigetelés.

- Remélem mondhatom többes számban - arra jutottnuk, hogy nem valószínű, hogy "72 voltra" csinálnának a drótgyártók külön szigetelést, mivel a 400 V / 230 V -re sem igen.
Más kérdés a nagyfesz.

Ha tudsz valami konkrétumot akkor légyszí írd ide, mert akkor mielőbb változtatni kell(ene).

ybm4ifb

Szevasz Ádám

Tény és való..hogy nem sikerült még összehangolni.
Viszont azis tény,hogy most azért forog a motor,és nemis melegszik,igaz ideje sincs rá.
A letiltás 7-8A-nál történik,és nem azonnal.
Svejk azt írta hogy egyenletes leégése volt a motornak,nálam erre nem volt lehetősége,mivel nemis ment....hacsak...nem őngyuladása volt..

svejk

Na, ezt ne itt beszéljétek meg hogy ki volt a ludas :))
Még mindig nem megy???

000000000

Felőlem hajthatod 1500 voltos frekiváltóval is.:)
Pusztán az ideális és szakszerű eljárásra
utaltam, azaz ha egy motor maximális
feszültsége X, nem illik 4-6X tű impulzus
csúcsokkal pofozni. A motorod használatához
pedig további sok sikert, és jó védőföldelést
kívánok!:)
Mellesleg javaslom, nézzél utána ilyen
fogalmaknak: tekercselés voltonkénti menetszáma,
villamos szigetelő anyagok átütési szilárdsága,
kúszóáramút.