Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Nézd meg tüzetesebben azt az adattáblát...
Ha a motor 1,5kW akkor az van rajta hogy a frekiváltó 3kVA

svejk

Ha mutatsz konkrét példát akkor több/jobb választ fogsz kapni.

4um5b65d

Az első linknél az van ráírva, hogy "MOTOR 1500W"
http://www.vatera.hu/frekvenciavalto_siemens_1_5kw_400v_150021192.html" TARGET=_fnew>ITT

A második linknél pedig ráírva 3KW van, de a tulaj 1,5KW-os motorhoz ajánlja. És ezt már több helyen láttam , hogy eltérő adatokat ír az adattábla és a tulaj. Ennél rá is kérdeztem...

http://www.vatera.hu/1_5kw_omron_yaskawa_samsung_frekvenciavalto_150651523.html" TARGET=_fnew>ITT

4um5b65d

Na basszus, most kész vagyok...  
Most kaptam választ a második linkestől.....
Akkor végképp nem értem a dolgot. Azt írja, hogy a 3KVA jelölés nem azonos a 3KW -os jelöléssel.
Ez nekem új. Én eddig azt hittem, hogy Volt-szor-Amper = Watt...... Vagy itt valami teljesen másról lenne szó ???  
[#fejvakaras]

svejk

Még foneteikailag sem egyenlő a kW a kVA-el :))

Egyenáramú áramkorben igaz az ami leírtál, váltakozó áramkörben van mindig meddő teljesítmény is.

kW=a valóságos teljesítmény amit a forgómorgód mér

kVA=a látszólagos amit Te mérsz feszültség és árammérő műszerrel, majd összeszorzod

kVAr= a medő teljesítmény ami nem végez az eszközödben hatásos munkát csak melegíti az eszközt és a vezetékeket.

A fenti dolgokat az un, cos.Fi-vel tudod egymásból kiszámolni.

a frekiváltóknál nem csak erről van szó, de az bonyolult, inkább fogadd el hogy átlagban az x kVA értékkel jelzett frekiváltó kicsit több mint x/2 teljesítményű motort tud meghajtani.

4um5b65d

Á, értem, köszönöm az infót.
Látom, van még az alapokon is csiszolni valóm bőven. Valamiért mindig azt hittem , hogy a kVA jelöléssel csak flancolnak a gyártók.
Azt hiszem ez másoknak is hasznos lesz.

ORCA17

Szerbusztok!
ED1200-as invertehez keresek programozó modult. Gépkönyvem van hozzá, ott KP100-as típussal programozzák. Vagy lehet eqvivalens módon is programozni?
Az inverter 0,750W-os, egyszer 220 V 50Hz-ből állítelő háromszor 230 V - 0-400Hz
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

ORCA17

...természetesen 0,750 kW[#email]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

ybm4ifb

Sziasztok

SEGÍTSÉG!

Nem birok összehozni egy ferkiváltot a 72V-os 3F 200Hz-es motorommal.

Megy valakinek..svejken kivül frekiváltoval RAVA motor???

279nwbpsa

Szia!
Nekem működik,bár már beállítva kaptam a frekiváltót.Neked milyen típusú van?

Révész Richárd

Szia!
Jó jó de mi a hiba tünet?

ybm4ifb

Yaskawa VS mini J7

Letilt,nagy áramot vesz fel...lehetséges hogy hiányzik neki a főld..probálgatásra nem kötöttem rá a főldet

ybm4ifb

hiába adom meg a max feszültségnek a 72V-ot..a kijöveten lényegessen nagyobb a feszültség.

Révész Richárd

Lehet hogy a motor névleges áramánál kissebb áram van beállítva a frekiváltóban.

279nwbpsa

Hát én az ilyesmihez nem nagyon értek,de ha a motor vesz fel nagy áramot,akkor nem lehet,hogy az rossz?