Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Elnézést, hogy rossz témába rondítottam, nem találtam jobbat. Köszönöm az áthelyezést.
650Hz-ig megy, a bemenetéről utánanéz, ahogy már ezt megírtam neki korábban is, csak még nem válaszolt. Valóban nem érthet hozzá sokat, mert ezek a fontosabb adatok, és ezeket nem tette közzé.

Teaway

Na, és mik a fejlemények?

Teaway

Ezt olvasom a Delta frekiváltó leírásában:
"Amennyiben életvédelmi relét használ, az életvédelmi relé legyen legalább 200mA-es"

Ezt mennyire kell komolyan venni?...nekem 30 mA-es van.

svejk

Szerintem ilyen kérdéssel inkább a forgalmazóhoz fordulj..
Előfordulhat trehány fordítás, sajtóhiba..
Eleve egy 200mA-es nem neveznék életvédelminek :)
Próbáld ki, aztán majd ráérsz törni a buksit rajta ha a 30mA-est leoldja..

Teaway

Fordítási hibát kizárom. Itt az eredeti angol szöveg:
"When using a GFCI (Ground Fault Circuit Interrupt), select current sensor with minimum current 200mA"

svejk

És ebből neked hogy jön le az "életvédelmi"?
Maradjunk az ÁVK (áramvédő kapcsoló)
Vagy a köztudatban már nagyon elterjedt "FI" relé elnevezésnél, mely a "Fehlerstromschutzschalter"-ből jött, melyet inkább hibaáramkapcsolónak fordítanék. (de engem nem kérdezett meg soha senki :))) )
Én nagyon jól tudom hogy mindez ugyan az, csak sajnos itt nem a megnevezések számítanak hanem az értékek.
Egy dolog biztos, a 200mA-es igen kis eséllyel fog leoldani ha Te megfogod a fázist, tehát nem sok köze van az életvédelemhez...

Egyébként meg ha nem használsz túl hoszú motorvezetéket és főleg nem árnyékoltat, szerintem nem lesz gond a 30mA-osnál sem..

svejk

Persze azt is hozzá kell tenni, hogy ezek a hibaáramkapcsolók elsősorban nem azért vannak hogy a közvetlen hálózati feszültség megérintésénél leoldjanak, hanem sokkal inkább azért hogy az esetleges gyengülő szigeteléseket, kúszóáramokat, testzárlatokat jelezzék a leoldással.
De sajnos a köznép azt hiszi hogy felrakat egy ilyen berendezést és akkor teljes biztonságban van.

000000000

Lehet, hogy állandóan le fogja verni. Esetleg meg kell kerülni a fi relét. Ha jól le van testelve a motor, akkor nagy baj nem lehet. A fi relén lehet vitatkozni, valaki szerint csak a vizes helységebe kell.

000000000

Igazad van, abszolút biztonság nincs, de azért egy rendszeresen tesztelt 30mA-es áramvédőkapcsoló megnöveli a túlélési esélyeidet. És tulajdonképpen rákényszeríti az embert, hogy átázott, elszenesedett,gyengülő szigetelésű berendezéseket ne használjon, mert mindig leold, amíg a hiba javításra nem kerül.

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!!!

Keresem  

Honeywell CXS0075V34G2C1

gépkönyvét illetve valami beállítási útmútatot.

Előre is köszönöm!

Árpád

svejk

Kristály Árpád

Szia Svejk!

Köszönöm!!!
Áruld el,
hogy mit írtál be a gogliba....mert sok minden variációt megprobáltam????....

A következő kérésem: A reisztor nevű kütyűt be kell kötni???
Nem lehet kihagyni?

Üdv.: Árpi

svejk

Ezt: honeywell cxs0075  
Alapban nem, csak ha fékezésnél Overvoltage-el leáll, vagyis ha erős dinamikus fékezést akarsz elérni.
Benne van a nevében is hogy fékellenállás.

Teaway

Nem én mondtam az életvédelmit, hanem a leírás:)
A hibaáram-kapcsoló kifejezést én is támogatom.

A tervben 1 (egy) méter körüli motorvezeték van, az tuti jó lesz...árnyékolás nem kell rá?...mert a leírásban szerepel.

000000000

Áramvédő kapcsoló, ami adott esetben életet ment, soha ne kelljen működnie.