Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Abból is... Olyan olcsó volt, hogy nem bírtam ellenálni nekik:)
Se patron költség, sem külön szerszám a szerszámcseréhez... főleg ha most frekiváltó sem kellene hozzá...(válságfőorsó :))

2vkx6unz

Nekem csak egy van hasonló okok miatt mint Péternek, de én is nagyon várom a rajzot ;)

yx5zjs8he

Lenze EVF 8104-A frekiváltóhoz keresek manualt.
Valakinek esetleg?

D.Laci

yx5zjs8he

Köszi, ezt ismerem, nem teljesen jó hozzá.

Egyújabbgépépítő

Elöljáróban a kapcsolási rajz. Sajnos én nagyrészt SMD alkatrészekkel építettem meg. Ha szükséges átrajzolom hagyományos alkatrészekre.http://www.digi-x.hu/CNC/FR_schematic.pdf" TARGET=_fnew>kapcsolási rajz

000000000

Miért fékezed a Gate kondi töltését 5.1 Ohm-os R-el?

svejk

Nyitottam egy topicot neki, légyszi oda is írd be a #762-őt.
(ha én másolom akkor az én nevem alá kerül)

svejk

Az nem Gate kondi hanem a felső FET-meghajtó tápkondija...  
Áramkorlátozó szerepe van bekapcsoláskor.

svejk

Felraktam egy http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/RS232-485-opto/RS232-485-opto.pdf" TARGET=_fnew>RS232-485-ös galvanikusan leválasztott jelátalakítót mely kimondottan a DELTA frekvenciaváltókhoz készült, de sikeresen használtam már más egyéb hasonló kapcsolatteremtéshez is.

svejk

Segítséget kérek!

Omron 3G3EV

Nem engedi magát programozni..
A RUN led villog, tehát a frekiváltó áll, és mégsem lehet a Mode (kék) gombbal áttérni a piros színű LED-ekre.
A doksit már oda vissza átnéztem töbször..
Van ezen az n01-en kívűl még valamilyen program lock ???
Mivel a PRG módba nem tudok bemenni, így factory reset-et sem tudok csinálni...
Nem értem, pedig már sokat használtam ezt a tipust..

Rinaldo

Működő képes az a kék gomb?

s5f8tmfv3

Nincs véletlenül távvezérelt üzemben? Ilyenkor kívülről várja az indítást.

svejk

Persze, a zöld led-eket körbe tudom "kergetni" csak nem lép át a pirosakra.
Mint amikor RUN alatt van a frekiváltó.

svejk

nem akarom én indítani...
ha elindítanám akkor egyébként sem lehetne program módra váltani.
A referencia frekit, gyorsulást/lassulást, irányt tudom állítani de azon kívűl semmit.
És persze nem reagál sem a kezelő sem a terminál csatik start/stop parancsaira..

a NET-en is találtam egy ilyen hibára kérdező mukit, de ő sem kapott választ