Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

imike

Szerintem a manual parameter list 78 oldal alján a 80-tól 90-ig paraméterek .
Imike

Farkas Ádám

Igen erre gondoltam én is, de ezeket a menüpontokat átugorja a gép. Valahol valamit be kell kapcsolni, vagy ez nem tudja ezt a funkciót?!?!

ANTAL GÁBOR

Nézted a 19 es paramétert?  Gondolom te 1 fázisról fogod használni. Nem lesz kicsi a közbenső egyenéramú kör kondija? nem mindegy hogy 3 fázisú kétutas az egyenirányítás vagy 1 fázisú kétutas.  (én kiegészíteném plusz kondival) Névleges terhelésen még az egyenirányítóval is gond lehet.  Ez a baj ezekkel a bontott japán cuccokkal persze 20 euróért nekem is kellene (átbütykölném)

HJózsi

bmejdz9nu

Ez tökéletesen működik pl. egy Teknomotorral...
Nincs szűrés és kondihiány... a gyakorlatban, folyamatosan is üzemelnek ezek nálam...

A kérdés, hogy vissza lehet e venni a kimeneti feszt 70V-ra... (az olasz fúrómotorhoz)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Frekivaltok/Hitachi_L100/Hitachi_L100_Manual_EN.pdf" TARGET=_fnew>Szintén ezért érdekelne... engem is , hogy ezzel a Hitachi L100-asal hogyan lehetne ezt megtenni :) (manual)

http://www.inverter.co.uk/images/gif/l100.gif" border=0>

rbbhbyvfs

Az oldalán, az van, hogy a kimenet 200-240 között változhat, szóval a valszeg nem lehet 72V-ra beállítani ?

Nekem meg kicsi a frekiváltóm az olasz motorhoz, hiába tudom állítani 72V-ra... Tényleg kell neki a 750W minimum...

Rinaldo

Nálam kicsivel még rosszabb volt a helyzet amikor 36V-os 90W-os (3f Juhnyíró motor ugye)motort kellett volna meghajtani 0.25Kw-os omron frekiváltóval.Mondanom sem kell hogy nem jött össze a dolog. 1.1Kw omron tudja meghajtani mert az tudja a megfelelő kimenő áramot az említett feszültségen. Ráadásul az 1.1KW-os frekiváltóm 3f bemenetű, de szerettem volna az 1f táplálást ezért úgy sikerült megoldani a dolgot hogy közbe lett iktatva egy megfelelő teljesítményű 230/380V-os egy fázisú trafó.
Röviden a szokványos fesz szineteken érzik jól magukat a frekiváltók!!!

bmejdz9nu

A. Ha 600H-re állítanánk a (fesz= freki)... akkor 70V-on csak kevesebb lenne... (Ha a frekiváltó tudja)

B. Ha áramkorlátal "kényszerítenénk a kisebb feszre?

bmejdz9nu

... vagy csinálni egy 3F fázis forgatót 100V-ra..:) Impulzus szélesség a fesz... a freki meg a freki... 70-100V még elmegy...
Alapgenerátornak egy CD4017 (3-ig számol)... stb... :)

svejk

Már két topicba leírtam, de nem izgat senkit..
Berakom ide is pdf-ben..

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Villamos%20kismotorok%20elektronikus%20szab%e1lyz%e1sa.pdf" TARGET=_fnew>egyszerű "frekiváltók"

2vkx6unz

Már hogyne érdekelne! Le is töltöttem, de mivel djvu állomány volt az eredeti mén nem foglalkoztam vele. Így PDF-ben sokkal barátságosabb [#kacsint]

Szalai György

Engem izgatott húsz éve, de ma már integráltabb felépítés a divat. A benne lévő elvek persze ma is érvényesek, de mivel a Precise motorosok figyelmébe ajánlottad, azt mondom, hogy a 90 fokra tekercselt motorok hajtásvezérlésére szerintem ma célszerűbbek a mikrólépéses steppervezérlő IC-k. Persze meg kell fejelni őket és nem tudnak önmagukban U/f jelleggörbét követni, ezért nem frekvenciaváltók, de egy állandó névleges frekvencián (1kHz) táplálni egy 90 fokra tekercselt kétfázisú marómotort, arra jók szerintem. Meglátjuk. (Még mindég nem tudtam kimérni a motor fázisszögét. Égen földön nincs a környezetemben egy rendes szkóp. Még a TV szerelőnek sincs már!)

svejk

Való igaz hogy 1-1 kapcsolás alkatrésztemető, és ugye a végeredmény is kétséges, de működhet.
A birkanyíró eredeti orosz tápjában is a 6 db végfoktranyón kívül csak 5-6 cmos IC van.
Rendkívül puritán.

pa0n9mw

Urak, lehet hogy tévedek , de.............
Azért mert egy frakiváltón beállitunk mondjuk x V effektiv kimenő feszültséget, attól még a meghajtott motorra a telyes sinfeszültség rákapcsolódik még ha rövid időre is.
És ha az a motor tekercselésének a szigetelése nem arra van méretezve.........??

végyé

Szalai György

Az gáz! Engem is aggaszt a rövid igéjű tüskék többszörös amplitúdója a névleges feszültséghez képest. Biztos, hogy a szigetelés idő előtti tönkremenetelét okozza. Szerintem, segíthet ezen, a frekiváltó és a motor közé kapcsolt sinusszűrő. Nem könnyű egy vasdarab az biztos, de annak a szigetelése elbírja a tüskéket, és rajta keresztül a motorra már nem jutnak tovább. Tudni kéne egy ilyet méretezni!