Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Na, találtam egy rajzot.

http://www.freeweb.hu/majki/elektro/pic/project/fv1500/fv1500_v130a.pdf" TARGET=_fnew>Frekiváltó

Keresőbe beírva lehet találni sok mindent persze.

tumnmsi57

Szerintem nem a kapcsolás a lényeg. Szinte biztos, hogy van bennük valami programtároló eszköz, És a programot minden gyártó titokként kezeli.

s7manbs8

Még szerencse, hogy tudok programot írni, ha nagyon akarok, csak kedvem legyen hozzá, meg időm.

svejk

Talán ez az egyedüli megfizethető szoft. nálunk itt Mo.-on.
Úgy tudom többen sikerrel megépítették.
De meggondolandó...
12 ezer alatt nem igen jön ki az alkatrész sem.
És akkor még nem beszéltünk a nagyon korlátozott tudásról..

svejk

Úgy 5 éve még nagy üzlet volt a "home made" frekiváltó..
70-80 ezer alatt semmilyet sem lehetett kapni boltban.  
Ma már ?...
Azóta persze sokan becsődöltek akik ilyenekkel foglalkoztak ..

tumnmsi57

Bocs, nem tudtam, hogy tudsz programozni.
Akkor hajrá!
:)

s7manbs8

Egy darab miatt nem is csinálnám én sem. Annyira nem lenne olcsóbb sem, igazad lehet. Akkor hajrá, menjünk a boltba és vegyünk ott...

svejk

Nem-nem...Vegyünk az Adok-veszek-be.. :)
vagy az aukciós oldalakon..
De a kicsik még a boltban is megfizethetők valóban..

s7manbs8

Bár ha meggondolom, hogy egy ekkora nyák nekem kb. 500 Ft ból kijön, ha az anyagot nézem, meg a PIC is csak vagy 1500, sőt inkább teszek bele egy 286-os alaplapot, az nem is kerül olyan sokba, meg azt a 20 sor programot csak megírom lehet.

msas

Egyébként a Majki féle 1500 W-ost a Kristály Árpi megépítette, a sráctól vette a nyákot a programozott Pic-et és úgy tudom, hogy majdnem 20 ezerbe jött ki neki az összes alkatrész.
kicsit fapados a cucc, start, stop, irányváltás és egy potival a fordulatszabályzás, csak úgy fülre, vagy szemre, mert kijelzője nincs. felfutást, lefutást nem lehet vele szabályozni.  
Szóval én nem kisérleteznék vele, ennyi pénzből bontottat bármikor lehet szerezni.

svejk

Ha meg tudod csinálni a szoftot akkor ugye mindjárt -4000 Ft.
De kell az IR, a fet-ek, a doboz, a bla-bla
Azon kívül mivel itt is 400V-os impulzusokkal van dolog, bizony nem mindegy a mechanikai konstrukció sem, főleg pár 100 W felett..
Hobbynak nagyon jó az biztos.
Én mindenesetre külön meghajtókkal próbálkoznék..

4um5b65d

Végre fel tudnám használni valahová a régi papírkondenzátoraimat és a "vödörszám" AC127/128 germánium tranzisztoraimat.
És akkor a csövekről és a K155LA3 (vagy valami ilyesmi) alkatrészekről még nem is szóltam. Érdemes volt őrizgetnem őket.
[#crazya]

s7manbs8

Az biztos, hogy ingyenből nem jön ki, az a "külön meghajtó", mire gondoltál. Amúgy a fejlesztés része a dolgoknak, nem mindegy, hogy milyen előélete van az embernek, mert ha már vannak felhasználható dolgok, pl. a szoftverírásnál, akkor onnan már nem olyan nehéz más dolgokat megcsinálni, amik kapcsolódnak a témához. De olyan is lehet, hogy mondjuk saját magam részére kellene pl. már eleve 3-4 ilyen elektronika, abban az esetben még majdnem meg is éri megcsinálni, akár ezt is.

Laslie !

A germánium tranzisztorból egész jó Jimmy Hendrix féle torzító építhető, ha van sok ilyen alkatrészed nem vész kárba, bár manapság a fiatalabbak inkább a trash metal, stb. hangzásokat kedvelik.

4um5b65d

Elektron mester !
Légy hasznos tagja a fórumnak és írd meg mááá azt a programot. Van rá 500 Ft dugipénzem.
A multkor is én írtam meg helyetted. Most Te vagy a soros.
[#nezze][#vigyor2]

s7manbs8

Ha megírom, nem fogom titkolni, megígérem. Amúgy is csinálni fogok a közeljövőben néhány projectet, ha minden igaz AVR procikkal, ha megjön az áru, abba valami kis kódot beleírok C nyelven, hagy szóljon. Amúgy se ebből fogok milliomos lenni, azt tudom, akkor meg minek titkoljam.