Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Ezt csak a frekiváltó kimenő áramköri kapcsolásának konkrét ismeretében lehet egyértelműen megmondani. Azt javaslom ne avval állítsd le a motort, hanem a frekiváltó erre szolgáló bemenetére adott jellel.

svejk

Ezt az üzemet minden  frekiváltó gépkönyve tiltja.

e7c897sd8

Ezt az általam ismert frekvencia váltók leírása is tiltja.

3k74cecek

Az, hogy ez nem játék. Ez nem találékonyság, hanem gondatlan veszélyeztetés.
Nagy valószinűséggel neki semmi baja sem lesz, mert ő tudja. Baja majd valaki másnak lesz, akinek eszébe sem jut, hogy van egy olyan őrült, aki fázist vezet a védőföldre szolgáló éren, védőföld meg egyáltalán nincsen.
Lehet, hogy a gyereke, stb. hozzátartozója vagy bárki más lesz az áldozat.  
Erre mondják, hogy: addig jár a korsó a kútra...
Ilyet el lehet követni egy alkalmi próba erejéig szükségből, 1000-szer jobban odafigyelve a dologra mint egyébként tenné az ember. De állandó, hosszú távú megoldásként épelméjű ember nem csinál ilyet.
Elnézést a minősítésért, de erre nem lehet mást mondani.

Szalai György

Igen. Teljesen igazad van. Meg is kell ezt oldani, és most úgy látszik meg is lesz.

Szalai György

Ráadásul a frekiváltóban be van állítva egy rámpa, nem csak a fordulatszám felfuttatására, hanem a lefuttatására is. Ha lekapcsolod róla a motort, a magára hagyott forgó tömegben tárolt mozgási energia lassan fogy el. A motor üresen sokáig pörög. Pláne, ha egy kis veszteségű nagy tömeget forgatott. Ha a frekiváltóval állítod le, úgy megáll mint a szög. (Persze ez beállítás kérdése is.) A leválasztás az adott alkalmazás számára is ezért problémát jelenthet.

000000000

Köszi szépen mindenkinek! (kikötöm a kapcsolót akkor, ha már azt a konnektort áldoztam fel)

svejk

Azt az edig használt háromfázisú kapcsolós konnektort honnan szerezted, és hogy néz ki?

000000000

Síma egyfázisú, mezei, háromeres háztartási kapcsolós konnektor:-) De mivel ugye a frekiváltó és a motor közötti kapcsolatot biztosítja, ahol ugye 3 ér fut, így remélem nem követtem el nagy marhaságot:-)
Ha igen, asszem, gyorsan szólni fogtok:-)

svejk

Gondolhatod hogy nem véletlen kérdeztem rá az elmúlt napok tükrében :))
És nálad ráadásul segédeszköz nélkül megérinthető az egyik "fázis" amit ugye jobb híján a védőföld csatijára kötöttél. na ez már 10 x durvább mint amit a mi jóismerősünk elkövetett :(

svejk

Egyébként biztos ismeritek a 70-80-as évek panellakásainak csillárkapcsoló bekötését...
De ott legalább a minimális tudással dolgozó szaki a fix nullát kötötte a védőföldre.

000000000

Értem (elsőre nem értettem, de leesett, teljesen igazad van). Akkor mégse jó a megoldás... Nade akkor hogyan?:-)

svejk

svejk

Vannak fixen beépíthető változatai is..
Nekem is Icmatyi hívta rá fel a figyelmem az adok-veszekben.

000000000

Köszönöm szépen! (azért ebbe is bele lehet nyúlni, ha az ember nagyon akar... szal lehet, visszatérek a fix kapcsolathoz és nem álmodozom az oldható, vagyis gyorsan oldható kötésről:-) )