Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Pedig ahogy visszaolvasom a hozzászólásokat nem kellene, hogy müködjön. Sőt még én is letelefonáltam vidékre ahol már megy 3 éve minden gond nélkül, megnyugtattak, hogy nem is melegszik.(az igazsághoz tartozik, hogy a 250w motor terhelése a töredéke a névlegesnek)de ez a 3f motornál is igy lenne

bmejdz9nu

Minden jónak tűnik... a motor sem melegszik jobban... a frekiváltó se...

DC tápnak? Hát lehet... Shottky diódák azért kellenek... :) Lehetne figyelni a a szabályzó körrel a kimeneti feszt... olcsóbb lehetne mint bármi más tápfesz megoldás...(?)

svejk

Azért a sok kisérletezés közben az érintésvédelemről egy pillanatig se feledkezzetek!!!

svejk

Dc táp:  
először is kellene leválasztótrafó..  

shottky nem nagyon van 100-200 V felett,itt meg 3-400 V-os impulzusok vannak..  

kellene méretezett fojtó mert különben csúcsra töltődne a kondi.

Ezeket az ötleteket már én is sokallom :(

000000000

Igen, énsem vagyok tévedhetetlen. De hogy most miben tévedtem azt nemigazán látom. A válaszodban olyanokat tulajdonitassz nekem amit én nemlátok a saját irásomban. De, szétnézek a gondolataimban is, hátha ott láttad. Tudod, amikor az őseink elkezdték a faágat nagyobb kövek mozgatására használni (kétkarú emelő) előtte számolgattak hónapokig, hogy biztosan jólessz e. Én nem mondtam azt hogy a hü..e emberek kisérleteznek dolgokkal, de azt igen, hogy a kisérletezés az új, a más keresése viszi előrre a világot. Amikor engem írni tanitottak, és a nyolcast tanultuk, én megmutattam a tanítónéninek, hogy két karikából is lehet nyolcast írni. Jól elverte a kezemet. Pedig csak az életem folyamán rám jellemző kisérletező új kereső tulajdonságom jele volt.

bmejdz9nu

Tényleg hüleség ez már... :)

000000000

Üdv Danibá!
Bocs' ha megbántottalak, nem volt szándékomban. Hagyjuk ezt az értelmetlen vitát, hogy egy frekiváltót a normális üzem helyett még mi mindenre lehet használni. Hát sokezerfélére. De sehová sem tökéletes, csak a hozzá passzoló motor meghajtásákoz. Inkább ássuk ki a békepipát!  

Rabb Ferenc

ebalint

Nem tisztem Tibor45 védelme, de :

A csicsában tökéletesen igaza van!

Itt van ez a tetves Win...
Ha akarom sikertörténet, ha akarom gyalázat.

ebalint

000000000

Miért nem használsz mást? Van ezer jobb, szebb, tökéletesebb! Vagy mégse...?

000000000

Üdv. Ferenc! Én ezennel átadom neked, a békepipának a másik felét, mivel a felét már elszívtam. De, hozzátenném, hogy én nem konkrétan a frekiváltóről, hanem a kísérletező, az újat kereső emberről beszéltem. Persze, általában az ilyen ember, a frekiváltón akár gulyáslevest is próbálhat főzni. Mert keresi a határokat. Mivel én is hajlamos vagyok az ilyen vakmerőségre, ezért nemítélem meg olyan súlyosan a mások eszementnek látszó kísérleteit. PL: a cb rádió őskorában a 6 csatornásból alkatrész csere nélkül, csak pár vezeték átkötésével készítettem 36 csatornásat. A gyártó miért nem tette ezt amikor a tudást beépítette? Na, ne terheljük a többieket és a topikot ezzel. Elnézést mindenkitől. További jó kísérletezést. De megosztani ám az eredményt. Persze az eredménytelenséget is. Az is tanulságos.  
Üdv:Szabó Dániel.

bmejdz9nu

"A gyártó miért nem tette ezt amikor a tudást beépítette?": Nem volt engedélyezve CB sávban az összes csatorna...

000000000

Köszönöm, szívom tovább a békepipát. Persze csak becsületből, mert már több mint 25 éve leszoktam a dohányzásról. De a 6/36 csatornás rádió megérdemel még egypár mondatot. A gondolkodó ember - mint azt írod - már beletette a lehetőséget. És ezt Te fel is ismerted. Az, hogy az akkori elhárítás (AVH KGB stb)még nem volt képes folyamatosan ennyi csatornát figyelni, hát lekorlátoztatták a számát hatra. Ma ez már nem gond, a CIA vagy a MOSZAD sokkal fejlettebb technikát alkalmaz. Ha az átlagostól nagyobbat tüsszentesz, már be is húzták a strigulát a neved mellé. (most az enyém mellé került egy az ENTER után) [#mf3]

000000000

A csevegőben folytatom a CB ügyet.

Kristály Árpád

Hallihóóóóóóóóóóóóó

Megin óriási a kupi!!!!!

Én már lassan feladom a gyomlálást....
Ennek semmi értelme!

Vegyétek már észre, hogy saját magunkal szúrunk KI!!!!!

Üdv.: Árpi

Miki2

Szervusztok!  
Vettem egy ilyen (C31/40-B-3822-400-DBS) típusú TEKNOMOTOR márkajelzésű marómotort. Van hozzá egy TELEMECANIQUE gyártmányú ALTIVAR 31 típusú frekiváltóm. Ezeket úgy szeretném használni, hogy a MACH3 tudja vezérelni a marómotor fordulat számát, valamint az indítást és a leállást.  
Addig eljutottam, (főleg D. Lacinak köszönhetően ),hogy a PWM vezérléssel a vezérlő feszültségem teljesen összhangban változik.  
Ez azt jelenti, hogy a DA átalakító kimenetén a max fordulatszám beállításakor kereken 10 V-os a feszültségszint, és a fordulatszám csökkentésével arányosan csökken a kimeneti feszültség is.  
A frekiváltón beállítottam a kért motorparamétereket. Ezek pl. a motor adattábláján szereplő értékek. Merthogy a frekiváltó leírása szerint ezeket az értékeket kell beírni.  
A lényeg az, hogy mindegy mekkora vezérlő feszültség kerül a frekiváltó bemenetére, a fordulatszám mindíg 1500 körüli értéken marad.  
A számítógép elindítani nem tudja a motort, leállítani egy kis késleltetéssel igen.  
Tehát ez így ahogy van, kicsit sem nevezhető jónak.  
Ha valaki ismeri a fenti vezérlőt, és sikerült már úgy életet lehelni bele, hogy a számítógép vezérelje, kérném a segítségét  
Köszönettel  
Miklós