Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

"Síma egyfázisú, mezei, háromeres háztartási kapcsolós konnektor:-) De mivel ugye a frekiváltó és a motor közötti kapcsolatot biztosítja, ahol ugye 3 ér fut,"

A 3 fázis + a védőföld!!!! Nem olyandrága a 3 fázisú csatlakozó. a frekvenciaváltót bekötöd egy 3 f konnektorba, a motor vezetékére pedig ráteszel egy 3 f dugót. De bekapcsolt állapotban  ezt se húzoogasd ki!

Ezek olyan alap dolgok, hogy ha nem ismered ne nyulj 12 voltnál nagyobb feszültségű hálozathoz!  Saját magad és a környezeted is veszélyezteted ezáltal! Rosszabb esetben embert ölsz!

000000000

Maxima mea culpa:-) De tanulok... még:-)

svejk

Nézd, ezt erre találták ki.
segédeszköz nélkül nem érinthető feszülségen levő pont.
A hülyeség ellen pedig nincs orvosság :)

000000000

Dehogynem, párezer volt...:-)

Vagyis megszívelem a tanácsaitokat, kozmajét sajnos nem, mert akkor nem működik...:-)

svejk

A hagyomáanyossal 4 v. 5 pólusúval egy baj van csak, az esztétikai kinézet.
Képzelj el egy 0,4kW-os frekiváltót egy ilyen hagyományos 16 A-es dugó-aljzattal összekötve egy 370 W-os motorral :)

e7c897sd8

Azért én tudnék a régi idők bakelit ill. lapos 3f csatlakozóinak "szépségéről" is beszélni...  :-))

A modern formákra legyen egy példa http://www.provertha.com/unternehmen/news?template=detail&entryid=3&lang=hu" TARGET=_fnew>ez.

000000000

(Kozmaj nehogy megsértődj, magamon gúnyolódom:-) )
Svejk, asszem maradok a teljes összeköttetésnél, vannak macskáim:-)

e7c897sd8

Nem vagyok sértősős... ;-)
Csak nem szeretném egyik fórumtársamat sem elveszteni ilyen hibák miatt!

e7c897sd8

sértősős=sértődős

svejk

Öszintén szólva azok a piskótás bakelitok még formássabbak voltak majdnem mint ezek a kerek vackok, a szereléséről nem is beszélve.
A bakeleit ha kicsit megmelegedett csak büdös volt nem folyt szét rögtön.

A maik? Hát bizony nem tudom egyik másikra hogy mertnek akkora számokat ráírni...azontúl meg általában már saját szerszám kell a szereléshez.

De ezek a Hirschmann-ok elég gusztososan néznek ki és talán még használhatók is...

s7manbs8

Frekiváltót házilag érdemes csinálni ? Valahol láttam rajzot, abban a vezérlő meghajtó IC valami 5000 Ft körül volt, ha jól emlékszem, meg a többi alkatrész, nem tudom mennyiből jönne ki.

4um5b65d

Talán tényleg nem ártana ennek utána nézni. Gondolom a vezérlés az teljes egészében mindegyikben ugyanaz, csak a teljesítmény elektronikának kell változnia az igénynek megfelelően...

s7manbs8

Az egész áramkör nem valami túl bonyolult, ahogy emlékszem, megpróbálom majd előkeresni. Kell bele egyenirányító híd, a vég kapcsoló MOSFET-ek, 6 db, meg a pufferkondik a 3 fázisnak, lehet hogy ezek sem túl olcsóak, bár némely részét használt cuccokból is ki lehet termelni esetleg.

tumnmsi57

Nézd meg ezt!
Ebben tudok segíteni valamennyit. A KFU-hoz a teljesítmény modult annál a cégnél gyártják ahol dolgozom.

http://www.condalo.de" TARGET=_fnew>condalo

svejk

Ha csak arra kell hogy egy adott motor  névleges fordulatának a 20-100%-át akarod egy potival állítani, akkor esetleg...
De használható free szovtverrel még nem találkoztam.
A gyáriak sok jó tulajdonságait pedig semmi esély elérni a barkácsoltakkal..