Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Talán olyan "elvetemültek" vagyunk, hogy képesek lennénk csinálni belőle 3F szervót? ... [#nevetes1]

svejk

Ez igen!!!!
Egy jó pár fórumtársunknak kellemes vasárnap reggelt csináltál ezzel a bejelentéssel :))
Köszönjük előre is!

ebalint

svejk

Azok 3x200 V-osak azokat használjuk 1 fázisra...

2vkx6unz

Nem ismerem a frekiváltók belső felépítését, de nincs ezekben a kimeneten fázisonként egy LC aluláteresztő szűrő?
Valamilyen leírásban mintha láttam volna.

HJózsi

Az E240 után a birkanyíró motor lesz a sláger ... [#nyes][#vigyor2] igaz nem szervóügyben, de sok minden másra jó lehet ...

svejk

Persze hogy tudom, ott volt Hatvanban a talin és be is mutatta: Tibor45

Azt is vedd figyelembe hogy a keresztmetszet a nagyobb fesznél lecsökken és a tekercs ohmos ellenállása(is) megnő.
Tehát 3x-os feszültségre tekert mocinál a huzalkeresztmetszet 1/3-a lesz a hossza pedig 3 szorosa.
Ebből kifolyólag ugyan egyenlő lenne a rézveszteség :)
De van még számos tényező ami a kisebb feszültségű motorokat előnyben részesíti egyes esetekben.

svejk

A mérés csak mellékzönge volt,pár percet szántunk rá sebtiben a szkópot ráakasztva. Ezért nem is lett dokumentáltva.

svejk

Forrasztópáka meleg, az összes itthon található proci kirakva, haverom ugrásra készen, ha mégsem lenne nekem olyan mikrovezérlőm..
80 V/6A-es labortáp bekapcsolva,72 V-os motor forgásra készen, Omron frekiváltó a sutba dobva..
Tolhatod a cuccot :)))))

Egyújabbgépépítő

Ok. Kis türelmet kérek, publikálható állapotba kell hoznom a doksit. Még ma Felteszem a rajzokat.

HJózsi

Kiváncsian várjuk! ... [#eljen][#wave][#vigyor2]

4um5b65d

Svejk doktor nagyon felkészültél, de vajon kezet mostál már és az orrodat is kifújtad ?
Ezek nélkül nem jó az ilyennek nekiugrani.....
[#buck][#buck]

bmejdz9nu

Én 2X jobban várom mert 2 ilyen motorom van :)

Szalai György

Azt gyanítom, hogy ez most a 70V-os háromfázisú motorokról szól, nem a kétfázisú 180V-os Precise-ekről. Abból is van már neked kettő?

HJózsi

Én meg akarok birkanyírómocit venni ... :)

Tényleg a kis OMRON frekiváltót nem lehet átállítani, hogy ne Remote-ba álljon bekapcsoláskor?... Nem találtam a leírásban ilyen paramétert ( vagy kitakarta a szemüvegem ... [#ijedt] )