Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

A mai frekvenciaváltók kimeneti feszültségét lehet (be is kell állítani a motor paramétereknél) programozni 1V lépésekben.

A 1fázisú ~230V típus kimenetet 3x1-230V-ig. (egyeseket már akár 400V-ig is).
A 3x400V-os típusokat 3x1-400V-ig. (egyeseket nagyobb feszültségre is.)
József

Robsy1

És ez mit segít? [#conf]
Ezzel semmit nem oldottál meg az említett alkalmazási feltételekből, hiszen +-330V-os PWM tüskék szaladgálnak a kis feszültségre tervezett motoron továbbra is, és galvanikusan nincs motor feszültség leválasztás a 230V hálózatról.

Szedlay Pál

És amiket én használok eleve egyenáramról táplálják meg, ekkora feszültségekkel.

Robsy1

[#eljen]
Remek, akkor Te se szereted, ha fölöslegesen, veszélyesen a Hobby CNC kisgépek motorjaiban szaladgálnak a +-300V-os zavarkeltő, életveszélyes feszültség impulzusok.

TBS-TEAM

"hiszen +-330V-os PWM tüskék szaladgálnak"
Ezt az információt hol olvastad?
Milyen Frekvenciaváltó leírásában?

"és galvanikusan nincs motor feszültség leválasztás a 230V hálózatról"
Ez most, hogy?
Miért is kell?
József

Robsy1

Miért, szerinted egy átlagos frekiváltó mekkora DC sínfeszültségről működik, amiből a PWM előállít átlagolva kisebb motor feszültséget?
(Súgok neked egy kicsit: ~230*1.414 körül keresgessél.)

svejk

Hasznos dolog tud lenni, egy másik fórumtársunk is csinált ilyet 11 évvel ezelőtt. [#t151p152#]
Én is használok belőle 2 db-ot.

A tiéd is mikrovezérlős vagy kommersz alkatrészekből építetted?

Anno a múlt században is volt egy egyszerű IR2130-ra épülő kapcsolás az RT-ben.
No meg jó pár eredeti ruszki birkanyíró elektronikát is javítottam előtte. No azok voltak az igai kommersz elektronikák. :)

E két utóbbi hátránya volt, hogy nem lehett fel-lefutást állítani mert fix DC sínfeszültségről mentek és nem volt PWM modulálás sem.
De a birkanyíróhoz elég volt.

svejk

Robsy1

Igen valóban voltak ezeka megoldások is, ismertem is őket.

Ehhez nem használok mikrovezérlőt, motor hajtásokhoz is analóg és digitális áramköri elemekből felépülő BOA áramköröket szeretek tervezni.
A frekvenciaváltómat néhány potival lehet "beprogramozni", ráhangolni a motorra.

Ha pedig valami sokkal bomyolultabb, monitor kijelzést is igénylő vezérlési feladat van, akkor PC-re írok algoritmust LPT portos vezérléssel.

sarktibsi

Akkor ezt lényegében úgy kell elképzelni minta régi egyenáramú hajtásoknál , semmi digitális kijelzés , hibakód kiírás. Ellenben rengeteg poti-trimmer na azokat kell csavargatni , aztán valahogy csak beállítódik.
Na ez már nem az én világom , én szeretem a digitális kijelzőket , főleg ha egyszerre több információt is tud közölni velem.
Ma már a szerszámgépeken is okos útmérő van , azt kel csak leolvasni , nem pedig a nóniuszt vaklálni , számolgatni , kinek van erre ideje?

Sajnos felgyorsult világba élünk , nincs idő semmire.

Szebenyi János

Sziasztok!

Kinco frekvencia váltóban jártas emberek segítségét kérném, adott egy CV100-2S-0015G típusú frekvencia váltó, alapból 0-300hz kimenő frekvenciát tud 3 fázison de elméletileg  átlehetne állítani 0-1000hz kimenő frekvenciára(gyári adatlapja és a használati szerint) ezt se a kezelő felületén nem tudtam elérni se gépre dugva a Kincoinverter programban. Valaki esetleg nem tudja milyen beállításokat kellene módosítani hogy megmaradjon mivel hiába írom 300hz fölé a programban az értékeket a módosítás után visszaveszi 300hz-re

Előre is Köszönöm, Jani

TBS-TEAM

Szerintem az alaptípus nem tudja.
Külön rendelni kell 1000Hz programmal.
József

Szebenyi János

Akkor ezt elnézte az eladó is mert úgy adta egy maró motor mellé ami maximum 1000hz-n üzemelne, sajnos nem volt idő utánajárni sürgősen kellett mert a meglévő motor szervízben van.

klaviokft

Évek óta használjuk. B4.16 High speed mód. 500HZ-3000Hz

Szebenyi János

Köszönöm, így sikerült!