Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

szabad paraszt

Üdvözlet,

megint segítséget szeretnék kérni frekvenciaváltó témában.

Van egy Omron q2v-a4012-baa frekvenciaváltóm, amit egy 2,2Kw-os motorral szeretnek összehozni.

Olvasgattam itt a fórumon, hogy az auto tunning nem mindig jó megoldás, ezért mindkét módon (auto és manuális) megpróbáltam az alapbeállításokat összehozni, mint ezen a videón is:

https://www.youtube.com/watch?v=Xw4C-Vt34CA

Nem sikerül. A jelenség az, hogy elindítom a motort (keypad-ról, egyelőre még semmi csicsa), tök mindegy, hogy mekkora frekvenciát állítok be, a motor csak lassan forog kb.: ugy 10-15 mp-ig és leáll oL2 hibával, ami "Drive overload"-ot jelent.

és akkor itt megállt a tudományom, kezdő játékos vagyok.
Valakinek van tapasztalata ezzel a frekiváltóval, tudna segíteni, hogy mit állíthatok és/vagy köthetek be rosszul?

onagy

Baj nincs, csak jó lenne tudni, hogy a motor bekötése stimmel-e, a kapocslécről egy fotó nem ártana. Pl ha 400/200V-os motor és rossz a bekötés, akkor is lehet ilyen. Az omron autotune funkciója jól szokott működni, ha élő adatban a motoráramot látnánk, mindjár könnyebben tanácskoznánk. Egyéb motorparaméterek (cosfi, pólusszám, stb) beírása is célszerű lehet. Aztán mi van a motor végén, ventilátor-szivattyú, lendkerék, akármi, hogy a megfelelő üzemmódot ki lehessen választani...
O.

TBS-TEAM

A motor adattábláról is jó lenne ha tennél fel egy képet.
József

szabad paraszt

Eh, emberi hiba, ahogy az legtöbbször lenni szokott.
Deltába volt kötve a motor és csillagban kell lennie. En voltam a ludas, beneztem.
Köszönöm a segítséget.

bagesz81

Sziasztok!
Épülő gépemhez(eszterga) beszereztem ezt a frekiváltót, viszont mint utólag rájöttem ( a kék panelt levéve), üzemben helyeznem már nem lesz egyszerű.
Tudnátok segíteni benne?
Van ezzel a típussal valakinek tapasztalata?

Köszönöm!

TBS-TEAM

Szükséged van a beállításához egy kezelő egységhez (ControlBox, SK TU3-CTR).
X4 Vezérelheted 0-10V analog (potméterrel).
X5 Digital IN előre hátra parancs stb...
X11 csatlakozón keresztűl: RS485
József

bagesz81

Találtam már egy programot a Nord honlapján, feltelepítettem, már csak kábel kell hozzá.(elvileg van otthon).
Programból szeretném vezérelni, irány, sebesség, ahogy kell, a cncparton találtam pwm jel átalakítót.
csak az egész pakkot életre is kell kelteni.

svejk

KERESEM!

Régi VECTRON VC400  (nem VCB) frekiváltó manuálját.

Ha valaki rálel légyszi segítsen ki.

Alga76

svejk

Köszönöm, de nem.
Sokkal régebbit keresek.
Ilyennek kellene a manuálja.

Alga76

Tényleg más. Keresgetek hátha rábukkanok, de gondolom már kerested (2019 bejegyzésben is megtaláltam most.)

Régóta nem ment ez a frekiváltó?

svejk

He-he... tényleg! :)

Akkor megoldódott mert megtalálták a nyomtatott könyvét, de most meg én elfelejtettem elhozni magammal.( cirka 300 km-re maradt tőlem)
Diódahidat és mágneskapcsolót kellett benne cserélni.

Akkor nincs mese csak elküldetem a könyvet.

Alga76

Írtam az ebay (https://www.ebay.com/itm/133476805622) eladónak, hogy nem másolná e le a kézikönyvet. :-)

KoLa

Adott egy Mitshubishi S500 frekiváltó 0.2KW, meg lehet ezzel egy demagnetizáló tekercset hajtani? indítás gombnyomásra 0.1s, lecsengés 5s.
Van egy mágneskapcsolóból készült demagnetizálóm csak már meguntam távolítani az anyagot, a probléma hogy L N kell neki.

Bencze András

Szerintem a demagnetizálóhoz 50Hz szükséges. Neked olyan frekiváltó kell ami 50Hz mellett csökkenti a feszültséget. A mezei frekiváltó feszültséggel arányosan a frekvenciát is csökkenti. [#kacsint]