Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Egy régi színestévéből bontott PTK ellenállás nem lenne alkalmas a feladatra? (Vagy hűtőgép indító PTK?)

7snm9r7t

Hát igen akkor ez egy mezei frekiváltó?
Van még egy J7-is csak azt sajnálnám rátenni még ha tudná is ezt a funkciót.
Azt akartam volna megoldani amit kézzel csinálok, ráteszem a mágnesre és lassan eltávolodok vele, ez kb 5 másodperc.

7snm9r7t

A mágneskapcsoló tekercse tökéletes erre a célra,ezeket a ptk -kat nem ismerem, de már kigugliztam.

dxrssed7y

Lenze 8200 vector újabb fajta a barátod - legalábbis erre a célra.

hostya

Sziasztok.

Adva van egy OMRON Jx-AB004-EF tipusu Fváltó. -1/3f 230V-
Az a gondom vele hogy nem tudom megváltoztatni a gyári beállításokat, ez alól kivétel a fel-le futási idő, ill. a frekvenciát engedi változtatni, de azt is csak 0..50Hz tartományban.. (0..400Hz helyett)

Az előlapon a RUN és a Fr állító poti nem működik, (a led-jük sem világít) a STOP viszont igen..

Úgy sikerült elindítanom vele egy motort, hogy a terminálra(sorkapocs) bekötöttem egy kapcsolót, meg egy 2k-s potmétert, így már működik mindkét irányba, és a potival is lehet a f.számot változtatni 0..50Hz között, csakhogy ez nekem kevés. (300Hz kellene 160V-os kimenettel egy PERSKE motorhoz)

Néhány Yaskawa-t már sikerült felprogramoznom de ez a kis fekete OMRON most kifogott rajtam..[#rinya]

A Yaskawa-nál van olyan paraméter amivel be lehet állítani a hozzáférési szintet (A1-01..2 teljes hozzáférés).
Ennél a vacaknál nincs ilyen paraméter, de gondolom ennél is be lehet állítani valahogy a teljes hozzáférést, hogy meg tudjam változtatni a jelenleg "bebetonozott" gyári beállításokat..! de nem tudom hogy hogyan.?? [#conf]

Ráadásul a paraméter listában nem is találtam olyan paramétert ahol a kimeneti feszültséget lehet(ne) beállítani. (160V)

Ha valaki tudja megoldást kérem segítsen..

dxrssed7y

A003 motor frekvencia
A061 max frekvencia*1,25 mivel UAVR/Umot=1,25
A082 AVR feszültség 200V kisebb nincs (fesz szabályzó)
A081 00 AVR be
Így kb jó lesz...
b084 1 gyári visszaállítás

TBS-TEAM

A004--> Max 400Hz. ezt kell az alap 50Hz-ről átállítani, hogy tudd magasa frekit beállítani.

PDF
József

hostya

Köszi.

Erre már tegnap rájöttem, de az fő probléma hogy a gyári beállítás 50Hz..!  az A003-nál, és az A004-nél is és innen NEM lehet el állítani se le se fel.
-Erre írtam hogy a gyári beállításokat nem engedi módosítani (be vannak "betonozva")
Ugyanezt a PDF-et használom én is.
Most is azt gondolom hogy a "Hozzáférési szintet" kellene valahogy átállítani "teljes hozzáférési szintre" mert szerintem ennek vacaknak a gyári beállítása a legalacsonyabb szintre van állítva (valahol) és ezért nem engedi a gyári beállítások módosítását.
===============
A Yaskawánál
A1-01..0 csak működtetés
         ..1 Felhasználói paraméterek
         ..2 Teljes hozzáférési szint
 ==============
Már átnéztem az egész manuált elejétől a végéig de nem jöttem rá hogy hogy lehet megváltoztatni a "Default setting"-et.

Biztos van rá lehetőség de nem tudom hogy hogyan...[#rinya]
Azért kérdeztem itt a fórumon hogy hátha valaki tudja.

simarex

b031  Auswahl Parameter sperren
Vagy nézd meg a bemenetet nincs e valamelyik 15-re állítva mert az is paraméter zárolás.

dxrssed7y

A b084 1-t próbáltad?
b031 00 vagy 01 a paraméter zár feloldása + bemeneten ne legyen 15 ahogy Simarex is írta.

hostya

A b084 állapota 00, és nem lehet változtatni..! 01..02-re :(

hostya

A  b031 állapota 01 és ezt sem lehet változtatni..

dxrssed7y

Ugye nincs közben start parancs?

hostya

dxrssed7y

Feladom. Hívd fel az Omront.