Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Alga76

Lehet elromlott. Nem drága IC a SN74HC138.
Készítenél egy fotót a frekiváltó bemenetekről?

NagyZé

Szia!
Szerintem a legegyszerűbb megoldás simarex fórumtárstól megvenni az egyik kijelzőt és azzal át lehet programozni bármit. Ez a kijelző jól jöhet még később is. Találtam egy adatlapot de ez a 8200 vector családdal foglalkozik és ebben nem voltak benne a regiszterek a programozáshoz. Gondolom azt egy másik pdf tartalmazza. A pdf alapján a kijelzővel már át lehet programozni, hogy ne a PROFIBUS alapján dolgozzon hanem a poti vezérelje.

79xj7fe3

Küzdöttem a vezérlővel de nem úgy tűnik hogy az említett IC a rossz

79xj7fe3

Ez egy kicsit nem akar össze jönni.... Megkaptam programozót, de nincs hova kössem a potit, mert ezen nem a e82zafsc modul van hanem e82zaflc modul van, ez csak RS485 -ön kommunikál.
Kellene egy e82zafsc modul. Tud valaki segíteni?

Előre is köszönöm!

simarex

A poti a 7 8 9 pontokra megy 8 a közepe

79xj7fe3

az én frekiváltómon nem ez a modul van ami rajta van csak RS485 interface

Victorious

Sziasztok,

Gyors kérdés.
1F-ú 230V-os motort csak 1F-ú kimenetű frekiváltóról tudom üzemeltetni? 3F-ú-t nem lehet úgy paraméterezni hogy működjön?
A motor egy 550W-os mélykút szivattyú beépített kondival, lassítanom kellene az áramlást...

Köszi!

András

TBS-TEAM

Nem minden frekiváltó tudja az egyfázisú motorokat meghajtani.
SW100 Sowakam ezzel biztosan megoldhatod a problémádat.
1x230V~ betáplálás.
József

2f428kduf

Esetleg egy folytó szelep? Az lassítaná az áramlást. Igaz csak egy nagy ventilátort szabályoztam, de tirisztoros szeggatóval is próbálkozhatsz, igaz kábelt kell cserélni 4 eresre mert a segédfázist direktbe kell a fázisra kötni, a föfázist pedig atirisztoros kütyüre. Ahogy forgatod a potit, változik a fordulat. A ventilátor és a szivattyú hasonlít. Az okoskák meg feszíthetnek, de működhet.

0gpfz8bph

sziasztok,

Láttam van aki Kinco VFD-t használ. A kincoinverter.exe-vel szeretném konfigurálni, (mivel több darab van, és egyszerűbb lenne egyszer felparaméterezni egyet,és a paraméterlistát csak áttölteni a többire)

FV20 frekvenciaváltó
win10
kincoinverter.exe a Kinco.cn oldalról töltöttem le.

Valamit nagyon nem jól csinálhatok, mivel a programban (V2.5) a "settings / comm propery" menüpontra nem jön fel semmi ablak, ahol az RS485 modbus csatlakozási paramétereket megadhatnám. Persze a program leírása mutatja, hogy mit kéne látnom...

Vagy van még alami ami elkerülte a figyelmem?

szabad paraszt

Üdvözlet,

azt szeretném megkérdezni, hogy mi egy 3f frekiváltó és motor szakszerű bekötése, mármint, hogy milyen elemeket tartalmaz az áramkör?

A legegyszerűbb:
- főkapcsoló,
- frekiváltó,
- fékellenállás a frekiváltóra
- motor (árnyékolt kábellel a frekiváltóhoz kötve)

de gondolom ez így elég puritán. Egyéb védelem? Hogyan védhetjük a frekiváltót, illetve a motort még? Illtve szükséges-e extra védelem?
Egy esztergát turbóznék fel.

TBS-TEAM

1. Főkapcsoló
2. Kisautomata
3. Mágneskapcsoló (Biztonsági elem, Indításra nem használható)
4. AC folytótekercs (teljesítményfüggő)
5  Zavarszürő (ha nincs beépített)
6  Kapacitív szürő (Opcionális)
7. Frekiváltó
8. Fékellenállás (opcionális)
9. Kimeneti szürő (szinuszhullámúszűrő FFR-SI)
10.Motor
József

onagy

Amennyiben a motor hővédelemmel ellátott, akkor ez a funkció is beköthető a frekvenciaváltóba, valamint külső, független ventilátorral célszerű a motor hűtését megvalósítani. A frekvencia változásával a tengelyre szerelt hűtőventilátor lapát légszállítása négyzetesen változik, pl 25Hz esetén a beépített ventilátor lapát általi hűtés elhanyagolható mértékű lesz, a motor túlmelegedhet. Ezenkívül további védelem szerintem nem indokolt (topológia: főkapcsoló-megszakító-frekiváltó-motor. A vészleállító gomb vagy a frekiváltó vészkörébe kötve, - ha van neki olyan, vagy mágneskapcsolót old a frekiváltó betápon)
O.

TBS-TEAM

Mitsubishi gyártói alapkapcsolás ajánlás példa.

József

szabad paraszt

köszönöm szépen a válaszokat :)