Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

jani300

Inkább tettél volna fel egy képet a valós kapocsdekni bekötésről ,3 fázisú asszinkron motor bekötésénél , nem szakbelinek esetleg segítség is lehetne .
Ezt találtam gyorsban hirtelen .
Viszont ez az egyfázisra bekötés nekem is új .
Érdekelne mások véleménye erről a bekötési  módról .
Na persze nem látom akadályát hogy kipróbáljam .
De szerintem két fázistekercs párhuzamban  már túlgerjeszt egyfázisról .
Másfél menetszámmal működött nekem jól a dolog .
Ez azt jelenti hogy egy fázistekercs két tagját párhuzamosítottam .
De később áttértem más megoldásra ,ami tökéletesen adja a háromfázisú motor nyomaték görbéjét .

Robsy1

Még, még, ennyi nem elég![#nyes]

gsgxt926

Sziasztok.
3kW Frekvenciaváltó vásárolnák 2 db.
ajánlatokat kérem küldjetek a címemre: info@gerab.hu
Köszönöm.
LS

TBS-TEAM

Ha este lett volna annyi erőm, hogy odaüljek a nagy gép mellé
meg is rajzoltam volna, sajnos nem volt.
10 fa kivágása és az ágak összemulcsozása kivette az erőt.[#eplus2]
József

PSoft

KoLa lentebb azt írta:
IdézA tekercsek egyik vége össze van tekerve egy üres helyre befogatva a sorkapocsba

Ez már nagy segítség -egy hozzá nem értőnek- a deltába átkötéshez.

Ugyanis, a tekercsek kezdő és végző kivezetései már szét vannak válogatva ahogy írod  "fluxus irány" helyesen, hisz csillag kötésben 400V-on, helyesen működött az a motor.

PSoft

Ahogy óhajtod... a kérést nem illik elutasítani. [#kacsint]

IdézEz mint láthatod egy szabadkézi skicc

Szerintem, az se nem szabadkézi, se nem skicc. [#nyes] [#wave]

KoLa

Köszönöm mindenkinek a segítséget jó lett![#eljen]
Az volt a fő probléma hogy rövidek voltak a vezeték végek és a csillagpontot mikor széttekertem letört az egyik vezeték a blankolásnál, na sebaj' újravágtam a végeket egyformára és leblankoltam, kimértem a tekercsvégeket és bekötöttem de oc lett! ezért kérdeztem a tekercsek sorrendjére.
Ma reggel a harmadik póbára betalált a sorrend, mint kiderült az se minegy hogy melyik vége a tekercsnek, a csillagpont vezetékeit jól elkevertem...
Jobb lett mint előtte volt a Deltával!
5Hz-en nem tudom lefogni a 13-as fúrótokmányt kesztyűs kézzel ilyenkor 2.5A az áram, 2s alatt felpörög 110Hz-re.
Szerintem élesben is jó lesz.

svejk

Meg ezt is írta:
"Megvannak a tekercsek végei, mindegyik egyforma rézdrót,..."

Vajon megjelölte előtte a kezdeteket és végeket?

KoLa

PSoft

Ezek szerint nem! :(
Mert azt is írta hogy:
Idéza csillagpont vezetékeit jól elkevertem...

Tehát, még a meglevő jót is elbacta. [#vigyor2]

sarktibsi

Hátha még lecserélnéd a J1000-est egy V1000-re az már királyság lenne , na de ezt bármikor megteheted.

svejk

Ej, de sokszor megszívtam én is, hogy: ez most jól megjegyzem... aztán közben hama-hama mást kell csinálni, aztán már veszett fejsze nyele. :)

KoLa

Van egy V1000 is de azt nem akartam a 750w-os motorra rátenni.
Az mivel tud többet? a vektoros és a nem vektoros között mi a különbség?

sarktibsi

Alacsony fordultszomon nagyobb nyomatékot tud leadni , ami egy fém megmunkáló mühelybe fontos tényező.

KoLa

Aha, mindig erre lenne szükségem, alacsony fordulaton nagy nyomaték! nem ég le a motor ettől?