Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

jebea0ic

3x400V?
A 120fokkal eltolt 230V-ok közt van a 400V. Milyen három fázist kéne eszerint adni neki?
Ugyanazt a fázist háromfelé osztva?
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, úgy értelmeztem a készülékleirásban, hogy ez európai szabvány szerinti típus, a 230V pedig a motorkimeneti oldalra vonatkozik.
Köszi a segítseget!

TBS-TEAM

Ezekkel kell tisztában lenni

A szervo vezérlők 99%-a 1Kw felett 3x230V~ bemenettel (INPUT)rendelkezik.
Europai hálozathoz kell hozzájuk 3x400V~/3x230V~ transzformátor megfelelő teljesítményben.

József

jebea0ic

Köszönöm, ezt értem.
A f.váltón a mellékelt kép szerinti kapocskiosztás van. Tehát bemenet L1, L2, L3.
Nincs nullabemenet.
Ha ide a szerelő bekötötte az L1,L2,L3 fázist, hol követett el hibát, amitől a túlfeszvédelem közbelépett?
Motor nem volt a vezérlőre kötve.

mex

IdézA 120fokkal eltolt 230V-ok közt van a 400V. Milyen három fázist kéne eszerint adni neki?
Olyat ahol aFázisok közt 230V mérhető!
Ez nem európai felhasználásra készült frekvenciaváltó.
Használni feszültségátalakítás után lehet, ahogyan azt már írták előbbre is.

TBS-TEAM

Ezek szerint nem érted.

A Nulla és bármelyik fázis között 230V~ feszültség van a hálozaton Magyarországon.
Minden egyfázisról üzemeltetett berendezésnek 230V~ bemenetnek kell lenni, ahoz,hogy jól üzemeljen.

3 Fázis felhasználásánál:
A fázisok között viszont 400V~ feszültség van kishazánkban.
L1-L2, L2-L3, L1-L3.
3 fázisú berendezések Magyarországon 3x400V~ bemenetnek kell lenniük ha nem használnak 0 vezetőt.
Az adattáblán egyértelműen ez kisebb 3x240V~ a megengedett.
A hibát ott követte el aki bekötötte a szervo vezérlőt, hogy nem olvasta el rendesen,
és nem értelmezte a rajta lévő információkat.

Nem ez lesz az utolsó ilyen eset.

József

jebea0ic

Köszi mindenkinek.

A logikát nem értem már csak, hogy a jelölés alapján európai régióba készült a vezérlő.

Szép napot!

svejk

A 3. karaktert nézd ami 2-es, az határozza meg a feszültséget.

A régió kód az EMI és más biztonságtechnikai irányelvekre vonatkozik.

KoLa

Ehhez a Delta 2.2KW frekiváltóhoz régebben volt egy magyar nyelvű doksim, nem találom pedig már szerintem az összes mentést átkerestem, a 2 éve bedöglött laptopon lesz valószínű.
A barátunk nem talál magyar nyelvűt, pedig lenni kell valahol, hisz' eccer már letöltöttem.
Két kép!
Ha esetleg valakinek megvan magyarul nagyon örülnék neki ha átküldené emailban.

TBS-TEAM

József

KoLa

Ez biztos hogy az? nem hasonlít az enyémre.
A tipus szám nem egyezik!
De lehet hogy csak köhögök?

TBS-TEAM

Ez az ujabb változat
József

TBS-TEAM

Elküldtem mail címedre a Delta VFD-M magyar nyelvü kézikönyvét.[#integet2]
József

KoLa

Nagyon köszönöm!
Te jobb vagy mint az AI![#law]

Miki2

Szervusztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Delta VFD007EL21A frekiváltóm.
Eddig a MACH3 vezérelte egy kis marógépen,
 most ideiglenesen át kell tennem egy munka miatt másik gépre.
Szeretném átállítani úgy, hogy a kezelő panelről legyen idítható, és az ottani potméterrel szeretném a fordulatszámot is állítani.
Ha tud valaki kérem segítsen, mely paramétereken kell változtatni.
Köszönöm.

Miki2

Azt elfelejtettem írni, hogy a marómotor is költözik.