Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Bocs

TBS-TEAM

0-10V szabályzás:

P0.00-->0 V/F kontroll
P0.01-->5 Analog 0-10V
P0.03-->1 Külső inditás (FWD)
P0.04-->0 Forgásirány előre (1 hátra)
P0.06-->400Hz vagy amennyi a Motor adattáblán.
P0.19-->400Hz vagy amennyi a Motor adattáblán.
P1.05-->400Hz vagy amennyi a Motor adattáblán.
P0.17-->5-10 között Felfutási idő.
P0.18-->3-5 között Lefutási idő.
P0.19-->400Hz vagy amennyi a Motor adattáblán.
P0.20-->0Hz vagy a motor minimális frekvenciája.
P4.08-->0 Kétvezetékes inditás.
P5.00-->1 Motor tuláram védelem bekapcsolva. (0 kikapcsolva)
P5.01-->xxx Kiszámolni a motor adattábla alapján.
P4.12-->15 Inverter hiba jelzés vezérlés felé.(Relé kimenet).

Kb. ennyi
József

Bocs

De jó ilyen tisztán, rendszerben látni. Nagyon köszönöm![#worship]

Bocs

Szeretném megköszönni az elmúlt pár napban nyújtott segítségeteket!
A gépem ismét prímán működik, és a munkáim sem torlódtak fel, nem kell visszamennem csákányozni sem.

Nagy tanulságok voltak.
A gépeket nem elég áramtalanítani, hanem ha dugóval vannak a hálózatra kötve, azt is ki kell húzni, mert a villámcsapás pont a földelésen keresztül juthat el a gépig, a földelést meg nem szakítja meg egy főkapcsoló. Ha mégis megszakítaná, a villám akkora feszültséggel csap le, hogy annak a töredéke is áthúz egy kapcsoló nyitott érintkezőin keresztül.
A villámcsapás elleni védelmet még tanulmányoznom kell.

Ha egy frekvenciaváltónál engedélyezzük az autotuning funkciót, utána szigorúan ellenőrizzük, hogy milyen értékeket írt be, és azok megfelelnek-e a motor értékeinek. Meglepő, de előfordulhat, hogy a frekvenciaváltó hibás eredményeket kap és tárol magának.

Természetesen ezeket nem a profiknak írom, talán olyanok is olvassák, akiknek szintén nincs ilyen tapasztalatuk. Hát az enyémhez hasonló ne is legyen![#falbav]

A profik segítsége nélkül még jó sokáig nem merném elindítani a gépem. Emellett sok korábbi tudás is felfrissült, mert először mindig olvasok, és ha így nem boldogulok, akkor kérdezek. A kapott információkat igyekeztem nem csak használni, hanem megérteni is.

Tehát mégegyszer köszönöm![#worship]

klaviokft

Íme az eredmény, de érzésem szerint ezt nem az autotuning tette tönkre, inkább az előző VFD meghibásodása vagy a villám végezte ki. Túl átfogó az égés, minen tekercs teljesen megégett mindenhol, ilyet még nem láttam, pedíg már jónéhányat
cseréltem.

LakEl

Tisztelt Urak!
Segítséget szeretnék kérni egy Lenze EVF8202 frekvenciaváltóval kapcsolatosan, úgynevezett 3 vezetékes (Start/Stop nyomógombokkal) vezérléssel szeretném üzemeltetni, de a leírásában nem találok erre utaló bejegyzést, reménykedem hogy valaki tud rá megoldást.
Végső esetben a beépített relé közbeiktatásával, gondoltam megoldani de nem tudom hogy az jó ötlet-e? Válaszokat előre is köszönöm!

TBS-TEAM

A C007 paraméter egyike biztos tartalmazza.
József

LakEl

Köszönöm! De sajnos ha magyar nyelvű leírásom lenne a C007 leírása akkor is kínai lenne számomra, szerintem az értelmezéséhez egy lenze tanfolyam szükséges, vagy én vagyok túl hülye hozzá.

Szerelő

Ez talán segít a kiválasztásban

Szerelő

Elnézést az egyik kép lemaradt

Szerelő

Igy teljes a lista

TBS-TEAM

A Lenze nem egy egyszerű eset. Abszoulte Német logika.
C007-->13
József

PSoft

Hasonlóan, mint a SEW. [#vigyor2]

sarktibsi

Nekem a ( terminal configuration ) C007=14-re volt álitva , valoszinü több jó megoldás is van.

simarex

sajnos csak addig fog menni amíg "rövidzár (1) van"a bemeneten
ha elveszed a jelet meg áll, lassítással. Lenze igen sajátos programozást talált ki, sok mozaik betű aztán lehet gobozni mi micsoda hát oldalt egy pár rövidítés olvasható is.