Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

073e32fdr

Üdv mindenkinek!
Segitséget kérek Lenze 8200 vector 2,2 kw(1,5kw)1/3 fázisu használt frekiváltóhoz.
Hibajelenség:Bekötés,inditás után ment kb.20mp-ig,majd fesz. átütésszerű hang kiséretében leállt.Se kép,se hang.Vizsgálat,3nap pihenés, műhelyszag megszokása után ujraindit,megismétli a hibát, megy 20mp-ig,leáll.Jelenleg semmi életjel.E82ZBC kezelő sötét!Megvizsgálva a DC része jónak látszik(kb.310V az elkókon), Igbt-k jók,ventilátor áll, nincs 24v az Lm317 bemenetén.
Megjegyzés:az 1,5 kw-s ugyanenezt produkálta, hang nélkül.
Előre is kösz a tanácsokat.
Jozef

KoLa

Sziasztok!
Van egy ig5a 4kw frekiváltóm, régebben itt vettem valakitől.
A max freki be volt állítva 90Hz-re, de nem tudtam már akkor sem nagyobbra állítani, maradt úgy mert, megfelelt az elvárásoknak, sok éven át használtam.
Most átszereltem egy másik gépre ahol kevés a 90Hz, csináltam egy gyári beállításokra visszaállást, minden paraméterrel.
Sikerült az alapbeállításokat elvégezni, de most már 60Hz fölé nem engedi a legnagyobb Frekit!
Elmenti a beállítást F21 paraméternél, megadtam neki 130Hz-et, de nem megy csak 60Hz-el.
Szívok már vele pár napja, lefelé engedi programozni de 60 fölé nem.
Valaki programozott már ilyet?elkelne egy kis segítség!

TBS-TEAM

F22 állítsd 130Hz
József

KoLa

Kipróbáltam, maradt a 60Hz!

TBS-TEAM

Potival szabályzod akkor:
F24 1
F25 130Hz
József

TBS-TEAM

Potival még ez is:
I5 130Hz
József

KoLa

Ezt már próbáltam...

KoLa

Potival megy, ezt még nem próbáltam.

TBS-TEAM

Mivel akarod? Nem potival?
József

KoLa

TBS-TEAM

FRq 3  -->0-10V
F21 130Hz
F22 50Hz
F24 1
F25 130Hz
F30 0
I10 130Hz
József

KoLa

Ez a tökéletes beállítás! működik!
Nagyon köszönöm![#eljen][#worship][#eljen]

Bocs

Sziasztok!

Hosszú idő után ismét segítségre szorulok. A múltkori vihar alatt sajnos bedugva volt a marógép, bár a főkapcsoló le volt kapcsolva. A rengeteg villámcsapás (valószínűleg) meghozta az eredményt. A frekiváltó zárlatos lett.[#falbav] Semmi látható nyoma, de a betápot se lehet rákapcsolni, azonnal zárlatot csinál. A sorban álló munka miatt vettem egyet, amit az adatai alapján jónak láttam. Beparamétereztem, és sajnos engedélyeztem a motor bevizsgálását. Na erre elfüstölt a maró motor is.[#falbav][#falbav]
Tehát vettem egy marómotort is a Klaviótól. Csoda, hogy már sehol nem találtam ilyet, de náluk igen. A motor leírásában figyelmeztet arra, hogy ha engedem ezt a bevizsgálást, az biztosan leégeti a motort pár másodperc alatt. Bár az előző motorhoz is adtak volna ilyen figyelmeztetést.

Egyelőre a munka miatt külső alkatrészként használom a frekiváltót, de macera az indítása, szeretném rendesen bekötni.

Bocs

Ott tartok, hogy tanulmányozom a gépkönyvét. Most azt látom, hogy 0-10V analóg bemenete van. A mozgásvezérlő UC300ETH viszont 0-5V jelet ad ki. Van erre megoldás, vagy ez lesz a harmadik[#falbav]?

A frekiváltó:
https://rievtech.hu/akcios-termekek/ri3000-2s0022g

izbeki

Át tudod állítani 5V-ra,P1.04 paraméter,"VI max given".
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com