Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Bencze András

A kimerítő és szakszerű válasz:
földzárlat hibakeresés[#integet2]

simarex

Danfoss váltó is hoz ilyen hibát bár motor nincs is a kimenetén.Itt még tiltani sem lehet.Az áramszenzorok hibája is okozhatja

Bencze András

Így igaz az áramváltók hibája is hozhat ilyet, valahol a koma is írja a cikksorozatában.

Szalai György

Sosem láttam ilyen frekvenciaváltót, sem ilyen hibát. Csak véleményem van.
Szerintem a megfelelőtlenül nagy földelési ellenállás érték okozza. (Vagy egyáltalán nincs is bekötve a földelő vezető.)
A nagyfrekvenciás szűrőkörök a földelés felé vezetik le a nemkívánatos zavar tranzienseket, azért, hogy a frekvenciaváltó a normák betartásával működhessen, ne zavarja a környezetét.
A kapcsoló üzemű készülékek esetében a földelésen folyó áram már nem hibaáram, hanem üzemi áram, mert nem csak hiba esetén, hanem üzemszerűen folyik.
Ha a földelésed szétterjedési ellenállása túl nagy, akkor az EMC összeférhetőség elvárásait nem tudja teljesíteni a készülék.
Lehet éppen az a baj, hogy nem folyik elég áram a föld felé és ezt a készülék érzékeli.

ANTAL GÁBOR

A Samsung G5 az egy Yaskawa ( Omron?) klón .  Valószínűleg Japánban gyártják és a Samsung úgy adja el mintha a saját fejlesztése lenne.
Pár éve egy ipari környezetben kellett kisegítésképpen beüzemelnem , ott hozta az említett hibát.  Én mindent szakszerűen bekötöttem , de hogy a földelést elöttem hogy alakították ki azt nem tudom . Egy adagoló motorját kellett volna működtetni de amíg le nem tiltottam addig nem működött. Sajnos nem emlékszem hogy motor nélkül is volt  e hiba .  Most nálam kellene beüzemelni . Nálam van földelőnyárs is telepítve .  No majd meglátom . A tiltást mindenesetre ma feloldottam .

sarktibsi

Nekem egy Danfoss 2803-as váltó ( 1x230 v 0.37 kw ) szokta dobni a földzárlat hibát ( ERR:14 ) de csak ritkán. Van mikor hetekig semmi , van , hogy minden nap. Ilyenkor vagy újrainditom vagy egyszerüen törlöm a hibát.

Már lekötöttem rolla a zöld-sárga vezetéket , de néha igy is kiirja.

sarktibsi

Nem irtam oda. Motor hajtásra nem használom , egy másik frekiváltót vezérlek vele ( 0-20 mA ) a Danfoss-okat jól fel lehet programozni. ( okosak , csak ismerni kell )

ajw2xjysd

Üdvözletem.

Gyári beállítások visszaállítása. 2220 as kódot kell beírni. S minden visszaáll a gyári beállításokra.

KoLa

[#eljen]Köszi!hová lehet ezt beírni?

PirateBoy

Paraméter -> A1-03 -> 2220 -> Enter.

svejk

Leginkább sehova ne írd be!
Egyrészt már megoldottad másfél hónappal ezelőtt :), másrészt amit most leírtak azzal mindent visszaállítasz gyárira és kezdheted elölről az egészet.

sarktibsi

Mielőtt bármit is tennél , csinálj egy adat mentést ( papir alapú is jó ) igy bármikor visszaálithatod. Váltó cserénél is kelleni fog.

sif99ss42

Sziasztok! Van kettő darab delta vfd-el
2.2KW frekvenciaváltóm 1.1KW nagy motorral,
egytől meg szeretnék válni.
A kérdés hogy mennyit érhet?

ANTAL GÁBOR

Pár hete itt kérdeztem hogy mitől van az hogy a Samsung G5 ös frekiváltóm földzárlati hibát jelez

Nos mostanra megadta magát  ( de egy belső hiba lehetett mert  a motorra és a kábelre azóta rámértem , ott minden OK  sőt egy ABB-t azóta  beépítettem ami teszi a dolgát )

Összenyitott 2 db IGBT és a DC köri biztosíték is elszállt .
Gondolkodom a javításon  de egy érdekes kérdés vetődött föl bennem.

A DC köri biztosíték ára igen jelentős .  Ok egy félvezetők védelmére kifejlesztett szupergyors biztosíték legyen drága .

DE nem védte meg a félvezetőt ! Akkor minek a drága
biztosíték ??   Ki tudja a választ?

Ezzel az erővel alkalmazhatnék  az UAZ autókba rendszeresített tajgai biztosítékot.....

TBS-TEAM

Gábor a kérdésedben benne a válasz a biztosítékkal kapcsolatban.
A biztositék megvédi a félvezetőket ha külső túlterhelés
lép fel, viszont ha belső hiba (IGBT zárlat) következik be,
akkor a biztosíték az esetleges zárlatból keletkező tüzet
akadályozza meg.
József