Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

TROMF22

Adott, egy 1,5 kW teljesítményű motorhoz való frekvenciaváltó.
Lehetőség van fékellenállás csatlakoztatására.
A gyártó által ajánlott típus 100 Ohm, 150 Watt értékű.
Ugyanezt ajánlja a nagyobb, 2,2 kW-os frekvenciaváltójához is.

Mire számítson a hobbista, ha csak egy300 Ohm, 250 Wattos példányt tudna szerezni?

svejk

Nagyobbra kell venned a lassulási időt mint 100 Ohm esetén tehetnéd.

De mindig hirdetnek itt a fórumon olcsón fékellenállásokat.

TROMF22

Köszönöm.
Ez is olyan alkalmi vétel féle lenne.
De figyelem, hátha felbukkan megfelelőbb is.

Karácsony Sándor

500w-os kenyérpirító is jó lesz oda

6rk75uezn

Aki tud kérem segítsen.

Egyik gépemen a 0,2Kw os Mitsubishi freki váltó meghalt és gyorsan a helyére került ugyan az a tipus csak 0,4Kw os ba.
Paraméterezés közben valamit jól el állitottam mert furcsa hangja van a motornak amit hajt.
Nagyon szépennköszönöm annak aki tud segíteni abban hogy melyik paramétereket nézzem át.

https://youtu.be/aUpm7Cqw9fk

TBS-TEAM

Mitsubishi általában a 72 paraméter alap 2KHz.
72 PWM frequency selection.
Minnél feljebb viszed annál csendesebben jár.
József

6rk75uezn

Nagyon szépen köszönöm.
Mindjárt más lett.

simarex

FC301-es Danfossváltó 70-es hiba kód -hibás konfiguráció, nem tudja valaki a service kódot hogy átlehessen írni a helyes konfigot.

TBS-TEAM

VÉSZJELZÉS 70,
Érvénytelen frekvenciaváltó-konfguráció
A vezérlőkártya és a teljesítménykártya nem kompatibilisek.
A kompatibilitás ellenőrzéséhez forduljon a Danfossszállítóhoz a berendezés adattábláján szereplő típuskóddal,
valamint a kártyák cikkszámával.

Valamelyik kiegészítő kártya nem hozzá tartozik.
József

simarex

Ezt tudom, de nem tudom átírni mivel csak olvasható ,írásvédett a paraméter csoportban

TBS-TEAM

A gyümölcs levesbe sem illik a villáskulcs.
Látható, de nem ehető.
József

mi3w30fy4

Szép napot kívánok.
Szeretnék segítséget kérni.
Veszprém,Győr-moson-sopron megye (Pápa,Csorna,Győr) Körzetben
Lenne valaki aki Egy Omron V7 Varispeed Frekvenciaváltóra csinálna kötne nekem egy külső kezelő panelt amivel lehet indítani forgásában egyik-másik irányban,közép állásban stop!
És egy potmétert ami a fordulatot szabályozza.?
+ mindezt a készüléken is beprogramozza nekem?

Előre is köszönöm.
(és természetesen nem ingyen kívánom! )

dtb

Szia,
Itt találod a manual-t.
Ebben mindent megtalálsz, jobban jársz, ha átolvasgatod , minden funkció le van benne írva, soknál lépésről lépésre mutató példa is van. Ha Te fogod használni, jobb, ha megtanulod, (és meg is érted) mint hogy mindig rá legyél utalva valakire...
Egyébként a kezelő-panel nagy valószínűséggel szalagkábellel csatlakozik a frekiváltóhoz, vagyis azt meghosszabbítva oda teszed a panelt, ahova akarod. (Más típusoknál találkoztam már szalagkábelessel, ennél nem tudom, de nem sokba tart megnézni)
Ha elakadsz, még mindig ott van a regeteg Youtube videó csak végig kell nézni...

simarex

nem villáskulcs az hanem másik gyümölcs és passzolt bele.Szépen teszi a dolgát.Hát csak a részletekre kell figyelni.

svejk