Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

PirateBoy

Szerintem úgy értette, hogy 1 fázisú bemenettel rendelkezik a frekivaltója de 5 pólusú dugvillába kötötte, így tudja melyik ér hova csatlakozik. A kérdése arra vonatkozhatott, hogy mi van abban az esetben  ha 3 pólusú villába köti ahol esetleg nem ismert melyik a fázis és a nulla.

PSoft

Idéz...csak jobb hazai viszonylatban a 3 fázis betáplálású készülék, az 1 kimaradt F esetében is vígan dolgozik...

Ebben, biztos vagy?

Idéz...idehaza nagyon ritka a 380/230 aszinkron motor...

Ez igaz!
Olyannyira hogy 380/230V-os tekercselésű aszinkron motor...soha nem is volt. [#vigyor2]
Nem csak nálunk, máshol sem.

PSoft

Nyugodtan kipróbálhatod, felcserélhető. [#wave]

Idéz...ki tudja jobbra vagy balra!?

Az egyfázisú villásdugó "fordítva bedugásától" nem fog megváltozni a motorod forgásiránya.
Attól viszont igen, ha frekiváltó kimenetén cserélsz meg két fázist.

KoLa

Köszönöm mindenkinek a segítséget, már át is váltottam 230V-os dugvillára!
Ha esetleg nem volt teljesen egyértelmű a kérdés, akkor: bocsi!

j3cx5jtk6

Sziasztok!

Van valakinek tényleges tapasztalati infója, melyik típusú frekiváltónak lehet a switch freq vagy cycle freq. -t állítani egész 16-20kHz környékére?
Sima basic frekiváltóban nem is látok ilyet.
Mollerem van az 14 ig megy nagyon idegesítő.
Schneider-t yaskavat nem tudom, nem találom, hol írna max-ot?!
Micromaster 16 ig elmegy.

Valakinek valami tuti tipp, vagy ötlet?

Igazából megveszi, nem a pénz az akadály,/1,5kW/ csak most mondjam neki, hogy itt van ez 2-3-400 ezerért csak jó lesz?!

/Csendes térben van egy barátomnak ez, nem ipari a felhasználás és idegesíti a sípolás/

Köszi előre is[#worship]

Csuhás

Ha a motor sípol akkor segíthet a váltó és a motor közé beiktatott szűrő.

Bencze András

Ez azért nem ilyen egyszerű...Sok a változó. A kimeneti szűrő segíthet, de nem tuti.

B_B_

Hali max 16khz-s lesz azt meg már én pl nem hallom
 Ha szűrőt teszel akkor meg az fog sípolni tapasztalatból hallottam

04jr7w7u

hello, tud valaki sew movimot panelt javitani,szerviz visszakuldte,nem gazdasagos a javitasa elvileg

B_B_

s4bkvprb

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni.
Van egy Mitsubishi fr-a024 freki váltóm, amit szeretnék felhasználni egy szállító szalaghoz. Időzítő kapcsolóra szeretném kötni, hogy kb egy percenként egy percet menjen. Az időzítő kapcsoló megvan. Pluszba, ha lehetne egy potival állítani a sebességet nem lenne rossz.

Az manual angol, viszont az angol tudásom nem nagy. Annyit talán megértettem, hogy az R S T  a betáp,  U V W a motor. Az időzítő kontaktjával pedig az SD és az STF lábát kell össze zárjam, hogy elinditsa a motort. Ez eddig jó?

A poti 3 lábát pedig a 10 2 5 lábra kell.?

Viszont a beprogramozása, már nem annyira megy.
Tudna valaki segíteni a bekötés helyességében és a beprogramozásban.

Előre is köszönöm!

robicnc

jól írtad a bekötést.
Manuálban P24-et ír, de kép alapján SD.

potméter 1k legyen 1 vagy 2 W manual alapján.

teem92ks

Sziasztok!

Frekvenciaváltó paraméterezésében jártasok segítségét kérném!

Adott egy 1,5 kW-os LENZE 8200 vector frekiváltó, ami 1 fázisból 3-at csinál. A paraméterezésével értem el részeredményeket, viszont valahol - egy youtube videó alapján történő paraméterezés során - egy hibás elem kerülhetett a paramétersorba, ezért a fordulatszabályozás nem úgy működik, mint korábban.

Tudja valaki hogyan tudom a gyári értékekre visszaállítani a frekiváltómat?

simarex

Szia
A 2-es paramétert 1-es re kell àllítani

teem92ks

Szia! Köszönöm szépen!