Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

B_B_

Mcu körül ha van eeprom akk van ra esély pl ha jol emlékszem lenze 8200 vectornal a főpanelen van egy kisbeszurt panel azon van egy eeprom es ő azon tarolja a paraméterek

Bencze András

Mesélj, hogy folytatódott a történet!(ha nem titok[#nyes])

simarex

Egy kérdés hogyan működnek kezelő nélkül?Mert mindegyikről le lehet szedni, van amelyik reklamál ha nincs rajta (omron de , paraméterből tiltható

svejk

Majd valamikor... nem sürgős eset.

svejk

Kár, hogy nem ismeri senki itt a típust.
Úgy könnyebb lenne megérteni az eredeti kérdésem is.

svejk

Annyit súghatok, hogy valószínű nem üzemállapot ennek a kezelőnek a levétele, de sajnos én sem ismerem ezt a típust azért kérdeztem volna olyan emberkét aki ismeri.

Bencze András

Én próbálok segíteni... [#nemtudom] Nem hagyod. Ha ez egy PLC-s rendszer része és nem akarod átírni a PLC programot, akkor a megoldás egy ugyanilyen típusú (lehetőleg firmware-u) frekvenciaváltó. Az, hogy kerülnek be a jó paraméterek az egy másik történet. [#eljen]

svejk

Már meg van az új tipusazonos készülék...
Csak foglalkozni kellene vele, de mint írtam szerencsére nem sürgős.
Majd beszámolok, nem szokásom nyitva hagyni a kérdéseimet itt a fórumon.

svejk

Béna vagyok, nem találom...

Tudtok ehhez a masinériához PC-re telepíthető kofigurációs szoftver felületet?

Szerelő

A Motorsystem kft kelle megkérdezni.
De én sem találtam hozzá PC szoftvert.
Az LG-dől sikerült lementeni a patamétereket?

svejk

Köszönöm a választ!

Az LG még várat magára cirka 500 km-t kellene utaznom hozzá.
Szerencsére nem sürgős.

LakEl

Sziasztok, van egy képen látható Samsung inverteres mosógép BLDC motor vezérlőm, motorokkal. Abban reménykedem hogy valaki ismeri és tud tanácsot adni, hogy milyen vezérlő jel kell neki hogy működjön (elinduljon), ha rákötöm a 220v-ot egy zöld led villog kb. 1mp-es időközzel, a 3 vezérlő vezetéken nem mérhető feszültség. Gondoltam esetleg PWM jel kell neki vagy esetleg analóg 0-10v, 0-20mA vag még nem tudom mi lehet? Kísérletezni még nem mertem, nehogy kinyírjam mielőtt megtudnék valamit róla. Tanácsokat előre is köszönöm!

KoLa

Van egy Yaskawa J1000, egy fázis be.
A banális kérdésem hogy: a fázis, nulla felcserélhető-e? nem mertem kipróbálni mert már sok füstöt láttam:)
Bekötöttem háromfázisú dugvillával így nincs hiba, de ez egy mozgó szerkezet lenne és néha csak 1 fázis van, ki tudja jobbra vagy balra!?

PirateBoy

Egy esetleges csere nem fog semmi problémát okozni, mert a frekvenciaváltókban egy egyenirányítófokozat fogadja a bemenetet.

Scythian

Ez egy igen nyakatekert felvetés volt részedről.
Mi az, hogy időnként csak 1 fázis van? Ha mindösszesen L/N bemenete van a frek venciaváltódnak, akkor miként dolgozik, ha épp azon a fázison nincs feszültség? Ugye nem két fázis közé kötötted be most? Az üzembiztos működéshez csak jobb hazai viszonylatban a 3 fázis betáplálású készülék, az 1 kimaradt F esetében is vígan dolgozik, igaz ez esetben már nem tud teljesítmény maximumon. A másik, hogy idehaza nagyon ritka a 380/230 aszinkron motor, az 1 fázisúval meg nem nagyon tudsz meghajtani 380V-os aszinkron motort úgy, hogy az kiterhelhető is legyen.