Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Az AXBB-E van normál analóg 0-10V kimenete. [#nevetes1]
József

őrülT-Tudós

A szoftver manuáljában nézelődtem. Vannak hálózati beállítások is. Sajnos az angolom nem a legjobb. Meg azt is csak most vettem észre hogy ez a Plus verzió, én pedig a simát telepítettem fel...

DriveWizard Plus manual  22. oldal

Köszönöm a segítséget[#wave]!

őrülT-Tudós

Igen, tisztában vagyok vele. Lehet, hogy ez is lesz majd a végkifejlet, de azért érdekelne miként lehet még megoldani. Lehet ez csak az én hülyeségem, de az én tapasztalataim alapján precízebbnek ítélem a digitális (PWM) jeleket.

svejk

Igazából itt az analóg is véges felbontású PWM-bol jön létre.
Szerintem te inkább közvetlen vezérlésére gondolsz.
Ezt megteheted soros porton keresztül modbus plugin segítségével.

Bencze András

Ne a DriveWizard Plus oldalt nézd, az még 20 másik (újabb) frekiváltó családhoz használható. V1000-ben hol találsz LAN (Ethernet) kommunikációs beállítást. Valamilyen szinten minden portot be lehet/kell állítani.

Bencze András

Akkor lesz precízebb a kimenő fordulatod, ha az arról levett arányos jelet pl. enkóder impulzusok visszacsatolod egy hibaerősítő bemenetére. Magyarul PID-es fordulatszám szabályzást csinálsz. Erre jó az RP bemenet és tudja is a V1000, persze még sok mást is szükséges állítani. Fordulatszám alapjelnek meg használd az A1-t 0-10V-on.

TBS-TEAM

Valós fordulatszám szabályzást kétféleképpen érhetsz el.
Mindenképp kell egy encoder a kihajtó tengelyre aminek a fordulatát akarod felügyelni.
Vagy András amit leírt a frekiváltohoz csatolod az encoder jelet, és a hajtás felügyeli a kimenő fordulatot, vagy az encoder jelét beviszed az UCCNC-be és a program fogja felügyelni a fordulatot.
József

B_B_

Üdv mindenkinek!
Moeller de4-key-1 -tipusu keypad valakinek lenne kölcsönbe de jó áron meg is venném sajnos a lenze 8200 vector-ét nem fogatta el a régi moeller.

puredirect

Üdv! valakinek lenne keypadje Mitsubishi Freqrol-Z024 hoz?
kaptam egy frekvenciaváltót, potival szeretném használni de nincs felprogramozva sajnos, gondolom pad nélkül leheteelen konfigurálni, vagy esetleg van valami hack?

Balli001

Sziasztok,
Lenne pár elfekvőben lévő servo motor. Az eredeti vezérlésük is megvan, viszont itt nem láttam a fórumon még arra példát hogy régi hajtáskártyákat "hobbi" szinten hogy lehet működésre bírni.
Ha úgy nem is, van valakinek tapasztalata "sima" főorsó meghajtásnak használni hasonló motorokat frekvenciaváltóval? Lehetséges valahogy?

siemens 1fk6101-8af71-1eh2
siemens 1ft06044-4ak71-4eh1
siemens 1ft5074-1ac71-1eg0

Bencze András

Ahogyan eredetileg is volt[#nyes]. +-10 v vezérlés miatt nem kedvelt hobbi körökben. Egyébként kicsit túllihegett(bonyolított) mit Siemens általában.

pa0n9mw

Üdv
Segítséget kérek a Schneider ATV12 frekiváltó beállításához.
Átbogarásztam már a könyvét de nem tudom beállitani hogy áramszünet után folytassa ahol abbamaradt.
Az FLT - ATR menüben YES re állitottam de nem indul el magától, meg lehet ezt a védelmet kerülni?

Köszi

TBS-TEAM

Atr Yes
tAr Ct
FLr Yes
József

pa0n9mw

Köszi sikerült.
Egy kérdés amire nem találok választ, okoz ez valami gondot a frekiválóban ha naponta többször ki-be van kapcsolva mondjuk óránként 1x-2x?

TBS-TEAM

Nem mert minden bekapcsolásnál önteszt van akár percenként is újraindithatod. [#kacsint]
József