Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

8v9esubsb

Köszönöm ,hogy írtál!
Nem értem mi miatt a no ról nem tudom áttekerni yes re.
A másik ini villog nyomok egy entert folyamatosan ég ,de nem vát a választási lehetőségre (yes no)mi lehet a gond ?

TBS-TEAM

Potmétert aktívállni kell:
DRI- > CONF > FULL > CTL-FrI-AII-re.
József

8v9esubsb

Köszönöm ,hogy írtál!
A gyári alapra való visszaállítás most az elsődleges gondom ,próbáltam de így még nem reagál .Valamit jól el kevertem .

TBS-TEAM

Gyári visszaállítás:
DRI- > CONF > FCS-GFS/ Yes-re Ha végez automatikusan áttál NO-re.

Csak akkor lehet visszaállítani ha valamelyik paraméter már módosítva lett. [#eplus2]
József

Révész Richárd

Rég volt 32-es a kezemben, lehet, hogy 2s-ig nyomni kell entert és akkor vált "yes"- re
Nem emlékszem pontosan

8v9esubsb

Köszi próbálkozom :)

JZoli

Helló! Egy bontásból hozzá jutottam egy Delta MS300 szériás frekvenciaváltóhoz.Egy adagolómotor fordulatszám és irány vezérlését szeretném megoldani vele. A youtube-on láttam is vele számomra is (kiindulásnak)használható megoldást. Letöltöttem a kezelési leírását, ami angol. Sajnos az angol sem az a nyelv amit nagyon értek, így elég kevés az az információ, amit ki tudok hámozni belőle.
A kérdésem a következő lenne, nincs valakinek magyar nyelvű leírása ehhez a frekvenciaváltó családhoz? ha van és megosztaná velem annak nagyon örülnék.

TBS-TEAM

Vannak online PDF Fordító ezzel le tudod fordítani magyarra [#integet2]
József

JZoli

Köszönöm, megpróbálom. Bár elsőre "A fájl túl nagy" üzenet jött, majd megpróbálom valamivel eldarabolni.

TBS-TEAM

felajálja azon az oldalt, hogy el lehet darabolni.
Az eredetibe nézd meg melyik oldalak a programozáshoz kötöttek és azokat szeleteld ki a nagy doksiból.
A lényeg csak a lényeg [#eplus2][#eplus2][#eplus2][#eplus2][#eplus2]
József

TROMF22

Bekötözgettem egy YASKAWA G7 (200V - 2,2kW) frekvenciaváltót.
Régi szerzemény, most kerülne használatba.
Barátságos volt velem, egyelőre alapfokon azt csinálja amit szeretnék. 1,1 kW motort forgat külső kezelőelemekről, még alig terhelve.
Biztosan lesznek még érdemi kérdéseim, de ami most feltűnt:
A frekvenciaváltó saját kis hűtőventilátora igen nagy hangzavart csinált. Túlzás nélkül sokszorosan hangosabb, mint amennyi zajt a mellette lévő aszinkron motor kelt.

Ezek eleve ilyen hangosak? Nincs összehasonlítási alapom, lehet, hogy a sok-sok üzemóra hatása?
Egyébként a készülék nem látszik leharcoltnak.
Próbálkozzak ventilátor cserével?

svejk

Jellemzően elég hangosak alapból, relatív kis méretűek és nagy fordulatúak.

Figyelni is kell a cserénél a légszállítás adatára.

TROMF22

Akkor lehet, hogy ez így született.
Azt azért megnézem, milyen adatokkal rendelkező lenne jó helyette.

No, ... nem bírtam megállni, egy mozdulat és kint is van, minden azonosító rajta (japcsi).

Lehet ebben valami figyelőáramkör, hogy a saját ventije működik-e?
Ha nincs, lehet, hogy jól befúvatok alá egy csendes külsővel, hely van bőven.

svejk

Úgy emlékszem a G7-nél sima 2 vezetékes venti van.

Valamit valamiért...
Általában ha csendesebb akkor kisebb a léghozama, persze vannak csoda ventik is.

Csuhás

Nézd meg hogy egyáltalán melegszik e a váltó. Lehet hogy elmegy forszírozott hűtés nélkül is.