Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Minden topikba teszel valami eladni valót? Van egy külön erre létrehozott, úgy hívják: [#t19#]

PSoft

A semlegesben lehetne pld. megunt barátnőt... [#vigyor]

LakEl

Sziasztok, lenne egy kis útba igazításra szűkségem,
van egy a képen látható adattáblával ellátott 3fázisú vektoros hajtásra tervezett encoderes motor, ki szeretném próbálni és az lenne a kérdés, hogy ez működő képesnek kell lenni sima v/f ferekvencia váltóval vagy csak vektoros close-loop bekötéssel fog normálisan működni? Eddig volt két probálkozásom, az egyik direkbe 380v-ra kötve így megpördűlt ugyan de azonnal leverte a biztosítékot, a másik egy Omron L7-es frekvenciaváltóval V/F
paraméterrel, itt elindúl de 30Hz felett nagyon berezonál és rángat. Mértem a tekercs ellenállásokat, nincs eltérés a tekecsek között. Remélem van valaki aki jártasabb ebben! Válasz előre is köszönöm!

GPeti1977

Ami szembetűnő hogy a motor névleges frekvenciája 100Hz, ezért veri le direktben a megszakítót, ill. ezt a paramétert a vfd-be is be kell írni, ami alaphelyzetben 50 szokott lenni.

LakEl

Köszönöm, ezt eddig nem tudom hogy mért nem vettem észre pedig már jó párszor átolvastam a táblát, akkor valószínűleg azért is rángatózik alacsony frekvencián, délután ki is próbálom
Üdv. Elemér

vc886isf9

Sziasztok!

Segítségre volna szükségem, egy most vásárolt frekvenciaváltó beállításához.

Először beállítottam a paramétereket, rákötöttem a motort, majd err6-os hibával leállt, míg a motor 70fokosra melegedett fél perc alatt.
Xsy at2 a frekiváltó típusa.

GPeti1977

Ugyanaz a probléma mint egyel lentebb, csak neked 400Hz kell beállítani

vc886isf9

Valójában az induló feszültség volt nagyon magas, ezt korrigáltam. A gondom csupán az, hogy kisebb fordulaton nincs elég nyomaték (pedig egy állandó nyomatékú motor), és addig intenzíven melegszik is.

https://youtu.be/gVzJlBHeF9Q

hunfzwse

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem.
A Mitsubishi FR-A044-3,7k-EC frekiváltó manuálja kellene, nem tudtam kiguglizni a neten.
Segítségeteket előre is köszönöm.

hunfzwse

Köszönöm, ráakadtam.

000000000

Idézinduló feszültség volt nagyon magas

Ezt nem értem. Hogy lehet az magasabb mint 220V?

Idézkisebb fordulaton nincs elég nyomaték

Attól függ mit jelent "kissebb fordulat". Én használom az én 1,5kW-os motoromat 4500 fordulattal is alumínium és műanyag fúrásra, de marásra nem nagyon megy 12000 fordulat alatt.
Idézpedig egy állandó nyomatékú motor
Az nem a motortól hanem az invertertől és annak beállításától függ. A motor csak egy egyszerű háromfázisos motor.

Úgy látom hogy a tengelyt 12000 fordulattal megfogod és lassítod. Az nekem furcsa, mert az én motoromat nem mernéd megfogni két újaid között akkora sebességgel. Itt valami nincs jól beállítva szerintem, mert forog erő nélkül.

Kicsit keresgéltem információt mert nekem egy Bosch Rexroth EFC 5610 inverterem van, nem ugyan az mint a tied. Sajnos úgy látom a problémáidat az okozza hogy egy háromfázisú motort akarsz azzal az inverterrel használni, ami úgy látom egyfázisú motorra való. Szerintem az a problémád. A te motorodra XSY-AT1 kell.

Franciául nem tudom hogy értesz, de itt egy videó ami mutatja és magyarázza a különbségeket.

Gondolom ez rossz hír, de vásárlás előtt kellett volna kérdezgetni ezekről. Szerintem tartsd meg ezt, lehet hogy jó lesz másra, de vegyél egy új invertert ami háromfázisú motorra való. Azt nem fogod meg 12000 fordulaton.

000000000

Itt is lehet látni a problémát:

Idézhttps://youtu.be/JrIEI-4Iupo?t=1256

AT1 = Single-phase input and three-phase output (for AT1)
AT2 = Single-phase input and output (for AT2)
AT3 = Three-phase input and output (for AT3)

Neked AT1 kellett volna.

ERR6 = Overcurrent. Nem csoda hogy forró lett a motor. Lehet hogy el is égett. Keress egy villanyszerelőt vagy valakit aki ért hozzá és kérd meg hogy ellenőrizze. Ha szerencséd volt akkor túlélte a motor.

8v9esubsb

Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni egy Schneider ATV32 Frekvenciaváltó programozásával kapcsolatba.
Külső potméterről szeretném állítani a frekvenciát ,bekötöttem a rajznak megfelelően a com A/1 10v csatlakozásokra.
A start jobbra balra forgás szépen működik +24 u/1 és u/2 váltásával.
De nagyon lassan vontatottan pörög fel 40 s ,annak ellenére ,hogy az acc 3,0 és a dec is 3,0 .
Egy kis előtoló motort 0,37kw 230/400 50Hz 1,92/1,11 A 1370 min 0,74 cos ,szeretnék szabályozni vele.
A potméterre beállítások hiányába nem reagál.Sikerült mindent jól elállítani ,próbáltam a gyári beállításokat visszahozni ( conf-fcs-fcsi-ini-enter ) de nem láttam változást.
A kijelző nem a frekvenciát mutatja hanem a feszültséget 400 pár volt körülit.
Milyen lépések sorával tudnám elérni a megfelelő működést?
A segítséget nagyon megköszönném üdv :Zoli

Révész Richárd

Az ini után nem enter kell, hanem el kell tekerni "yes"-re és utána enter.

Révész Richárd

Csak hülyeséget írtam.
Tehát Conf-Fcs-Gfs-yes 2 másodpercig entert nyomni