Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

dtb

Ugyanezt kérdeztem én is ugyan itt, szeptemberben... Csikarctól kaptam egy jónak tűnő megoldást:
[#t137p5095#]

6rk75uezn

Egy Yaskawa V1000-res frekiváltót szeretnék vektoros üzem módban haaználni,eddig egyik váltómat sem használtam ilyen üzem módban,aki tud ebben segiteni kérem irjon már üzenetben egy tel számot és hívom.
Köszönöm!

RJancsi

Köszi a válaszokat! Más megközelítésben, de itt a fórumon láttam valahol, hogy 3f eszterga motort egy egyfázisú motorral hajtott 3f generátorral hajtották meg. Biztos van abban is fantázia, de a motor-generátor kombó nagyobb és drágább lehet mint egy frekiváltó, annak minden plusz szolgáltatása nélkül. A hatásfokáról nem is beszélve.

simarex

Az A paraméter csoportban ott van az üzemmód választás

Szalai György

Nem biztos, hogy mindenhol szükség van a frekvenciaváltó plusz szolgáltatásaira.
Ha reggel elindítasz egy asztalosműhelyt és egész nap tolod be a fenyőt, a másik végén meg jön ki a lambéria, akkor a sok motornak nincs szüksége sok frekvenciaváltóra.
Egyre sem. Egy Perske umformer-ről elmegy az egész műhely összes emelt frekvenciás motorja.

hostya

Erre az 'umformer'-re  nagyon kíváncsi vagyok, hogy néz ez ki.., hogy működik..?[#nemtudom]

" Egy Perske umformer-ről elmegy az egész műhely összes emelt frekvenciás motorja."

Csuhás

Igazából nem kell összekötött motor és generátor. Nem optimális de elegendő a feladatra egy üresen forgó motor a sarokban. Esetleg egy lendkerékkel kiegészítve. Amikor ez a téma mindig ezt a videót szoktuk linkelni:

Szerintem a hatásfoka sem olyan vészes, hiszen részben autotrafó jellegű a működés.

jani300

A Pityesz féle dolog az az egy fázisból 3 és még feszültséget is emel .
De itt másról volt szó , forgógépes frekvencia átalakítóról .

jani300

Ja bocsi elnéztem .
Akinek válaszoltál oda tökéletes a válasz .
Kicsit ugyan más ,saját elképzelésűt használok régóta megelégedéssel .
De a filmen szereplő ügyesebb , egyszerűbb megoldás .

Szalai György

hostya

Köszönöm.

Ilyen és hasonló motor-generátorral már találkoztam, csak azt nem tudtam hogy ezeknek a leánykori neve az 'umformer'.. [#integet2]

g89ketty

Az unformereknek biztos többfajtája van. Amit én  a seregből ismerek annak a forgórészének mindkét végén volt kommutátor. Egyen 27v-ból csinált 200v egyent.

jani300

Nekem van újszerű 24/127 voltos .
A másikat szétkaptam részlegesen kíváncsiságból .

2f428kduf

A T 34-es fedélzeti beszélője és rádiója ment egy-egy ijennel. Most is figyel 2 a polcomon, javításra várva.

2f428kduf