Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Én nem is írtam ezt. A PC-nek a 0-ja az SD ott fogsz tudni 24 V-ot mérni. Az SE pontot összekötöd az SD-vel.

Bencze András

Érhetőbben a belső táp +-ja a PC pont, a - (0V) az SD ponton érhető el.

6rk75uezn

Köszönöm mindkettőtöknek (Bencze András,TBS-TEAM) hogy próbáltok segiteni de most vagy én istam le félreérthetően hogy mit szeretnék vagy én bénázok valamit.

Tehát kellene nekem egy olyan kimenet amivel minden egyes motor inditásnál tud a váltó kapcsolni egy 24V-os relét,igazából nem relét hanem egy visszajelző Led-et működtetne.(mikor a váltó hajtja a motort akkor világit a Led.

Mindkettő ajánlásotokat kipróbáltam de az eredmény nem az ami nekem kellene.

PSoft

Nem ismerem az adott frekiváltót, de nem hiszem hogy nagy probléma lenne vele egy mezei futásjelzés megvalósítása.

TBS-TEAM

Lerajzoltam hátha érthetőbb. [#vigyor0]

József

Bencze András

6rk75uezn

Igy elsőre már a Jumper sem jó helyen van.

TBS-TEAM

Ha a jumper SOURCE akkor választod az első rajzot.
ABC relé.( mert külső táp kellene).
A RUN a saját tápjával csak SINK működik.

József

Bencze András

Ne vezesd már félre a szerencsétlen embert! Amit rajzoltál a bemenetre vonatkozik. Az open collector kimenet másik fele az SE pont (Emitter), ha ez lóg a levegőben a büdös életben nem fog sem relét sem ledet kapcsolni. Ezt kell a 24 V minuszára kötni. Kapiszku?

TBS-TEAM

Igazad van [#eljen] az SE--->SD össze kell kötni.
Így már jó.

József

TBS-TEAM

Az összes variáció, frekiváltó saját 24V-ról  [#kacsint]

József

Bencze András

Nagyon ráérsz, amúgy[#eljen]. [#taps]

TBS-TEAM

Várom az ebédet  [#kacsint]
József

6rk75uezn

NAGYON szépen köszönöm!
Minden oké! [#taps]

Földi Péter

Pici általános segítséget kérnék. Egy jóbarátom keresett meg, hogy egy egyfázisú (~230V) vill motorhoz keres fokozatmentes sebességszabályozó megoldást. Ki és be is 1F-a van. Érdemes ehhez inkább valamilyen olcsó triak-os megoldást használnia, vagy frekiváltóval jobban járna? Tamás nevében is köszönöm a választ.