Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

g89ketty

nyiszi

Sziasztok,
Megvan valakinek a Commander SE frekiváltóhoz az SeSoft paraméterező programja?
Nagy segítség lenne.

frob

Sziasztok
schneider fékező ellenállás értékét keresem de nagyon nem jön szembe
frekiváltó ATV12H075M2
elvileg a fékező ellenállat VW3A7005
ami atv12 -es modellekhez jó
de sem a teljesítményt sem az ellenállás értékét nem találom...

ha valaki  tudna segíteni...
netán van ilyen eladó...

frob

TBS-TEAM

100 OHm 32W a gyári

József

frob

kösz, időközben ahogy látod meglett, így már okés, a dolog, mert schneider aranyáron méri, és azért inkább összedobom mert úgy olcsóbb...

Csuhás

Nekem méh telepről van vízforraló talpam, teljesen jó. Szerszámgépen nem lehet érezni hogy melegszik.

Csuhás

LakEl

Sziasztok, egy kis segítségre vagy tanácsra lenne szűkségem!
Van egy Liftes frekvenciaváltóm Omron CIMR-L7Z45P5, az a baj, hogy csak ledes visszajelző panel van hozzá kezelő panel nincs, viszont CX-Drive-al számítógépről rá tudok csatlakozni, a paramétereket alapra tudom állítani, több adatot meg is lehet változtani de van amit nem enged, Pl. a motor adatait, autótuningnál csak álló motor opciót fogad el, utána meg ha teszt indítást szeretnék megint szükség lenne a digitális kezelő panelre (Húzza ki a csatlakozó kábelt-Csatlakoztassa a kezelő panelt-Nyomja meg a Menű gobot-Csatlakoztassa újra a kábel és indítsa el a Teszt indítást). Ha meg analóg vezérléssel indítom leáll, a ledes kijelző szerint External fault-al, utána megnéztem a CX-drive-on a hiba üzenetet, valami Biztonsági Fék gondja van.
Azt szeretném megtudni, hogy egyáltalán érdemes vele bűvészkedni, lehet ezt sima motorhajtásra használni vagy csak
liftes megoldásokra használható a sok extra (biztonsági) paraméterekkel. Remélem van itt olyan fórumtárs aki találkozott már ilyennel!

AlbertR

Tisztelt Urak!
Szeretném megkérdezni hátha tudja próbálta valaki.
Szeretnék elindítani használni egy SEW Movimot vezérlővel szerelt hajtóműves motort.
Ez a hajtómű magában is működtethető vagy csak külső gyári controllerrel?
Ha működtethető magában akkor mi kell hozzá, hogy a fordulat
számot állítani tudjam potméter, kapcsoló, stb.
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Albert

TBS-TEAM

József

AlbertR

Szia!
Köszönöm megnézem a linket!
Albert

frob

Sziasztok

Schneider ATV12 frekiváltóval küzdök...
a fő probléma az, hogy amikor 30Hz fölé tekerem az addig csendes motor mint egy kapcsolásra, elkezd zenélni
ha alámegyek csendben van, szinte nincs is hangja
szépen indul szépen leáll, 2 motorral is próbáltam, a motorok teljesítménye bőven alatta van a frekiváltó max teljesítményének
frekiváltó 750W os, a motorok meg 520 és 380W -os darabok
mindkettő elsőre indul, nem kell noszogatni őket, alacson fordulaton is szépen teker, csak oylan iszonyatosan bezajosodik, mintha dikrekt lenne benne egy "feature" amit 30Hz felett bekapcsol...

valaki tud segíteni esetleg ennek a beállításában?

másik kérdés lehet nem ide kellene, mikrokontrollerrel szeretnék modbuson vele kommunikálni start stop forgásirány, és fordulatszám változtatás, van e valami extra buktató azon kívül hogy még nem találtam meg a doksit ami leírja a parancsokat :)

előre is kösz!
R.

TBS-TEAM

SFR vivő freki 2-16KHz állítható alap 4KHz.
Minnél fejebb viszed annál csendesebb.

Manual

59 oldal.  [#kacsint]
József

frob

igen gondoltam én is erre
de, mint mondtam 30Hz ig csendes, egyszer csak katt és zúg de mint állat, nem a 4Khz et hallom, nem sípol, hanem mintha rossz lenne a fázis, vagy hiányozna...

egyébként tudod esetleg mi van a fékező ellenállás előtti dobozkában?, anélkül kötöttem rá és esetleg gyanús hogy azzal el is basztam a frekiváltót...
így a fékezést tuti nem használom benne :)

lehet emiatt ilyen, bár ellene szól hogy alacsony frekin a motor tökéletesen fut és csendesen...

egyébként megvan az adatlap :)