Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Szia amit vettem annál kötelező volt a kondi .  Annak mint említettem csak két kimeneti pontja volt  ( és a védőföld ) Amit te írsz valójában egy 2 fázisú frekiváltó  ( főfázis és  segédfázis ) olyat én nem találtam magyarországi beszállítónál .  Visszakerestem Theiss forgalmazású ODE típust vettem
 https://theissdrive.com/frekvenciavalto-egyfazisu-motor/#248-ode3-1f-termekkatalogus

simarex

Omron règi típusai meg a lenze sem reklamál csak elég nagy legyen a teljesítmény

Alga76

Mekkora teljesítményű a motor? Kondija milyen kapacitású?
Mi a frekvenciaváltó típusa?  (Tudok tenni egy próbát egyfázisú 550W frekiváltóval és 370W egyfázisú üzemi kondenzátoros motorral. )

svejk

A motor teljesítmény mekkora?

svejk

A mostani motor szimmetrikus vagy a segédfázis nagyobb elenállású?

ii5d35wcx

Sziasztok ! Köszönöm, hogy foglalkoztok  problémámmal.
Küldöm a fotókat a motor paramétereiről. A frekvenciaváltó egy kínai gyártmány. Annak is van fotója.
Köszi a segítséget!
Üdv: Sándor

Csuhás

A motor áttekercselése három fázisra lehetne a legjobb megoldás. Ha mindent összevetünk talán még gazdaságos is.

ii5d35wcx

Ez a motor egy faeszterga motorja , ami valamikor variátor tárcsás volt. Nincs meg a tárcsa pár. Újonnan kb. 25.000 Ft,
csak nem lehet kapni. Ezért gondoltam a frekvenciaváltót. Itt van már ,vagy 3-4 éve és nem használom.Egy barátomnak csinálnám ezt a gépet és nála nincs 3 fázis. Egyébként
800-2100 f/p kellene átfogni.Ennyi volt a variátoros fordulat tartomány.

Bencze András

Br 15e kapsz új 4p 550W 230/400 V motort passzol a kínai frekiváltóhoz. Sőt elvileg gari is van rá. Az 1500 névl fordulattal be tudod fogni a kívánt tartományt. Az 1000 fordulatú még jobb (nyomatékosabb) lenne. A 3 frekiváltó 120 fok eltolást csinál a fázisok között, az üzemi kondisnak 90 fok az ideális. Kb. 60%-nyi teljesítményre számíthatsz.

ii5d35wcx

Köszönöm a tanácsot! Tudsz címet adni motorvásárlás ügyben?

Bencze András

Privátban küldöm a linket ahol láttam.

7ng7ui4ik

Mivel az áramhoz elég sügér vagyok, tudna esetleg valaki segíteni hogy pontosan milyen alkatrészeket kellene megvenni egy Yaskawa J1000 frekiváltó irányváltására, fordulatszám szabályzására, vészleállítására és esetleg fékezőellenállásnak?
Ha van nak eladó alkatrészek az is érdekelne.

Hogy ne "szennyezzük" itt a levegőt, írjon privátban esetleg akiben van hajlandóság segíteni a témában.

Köszi!

8v9esubsb

Sziasztok !

Segítséget kérnék egy Lenze 8200 vector E82EV551 frekiváltóval kapcsolatba.
Egy E82ZBC programozó egység van hozzá ,és egy DEVICENET PT 010/3C10 kártya van rádugva.
Sajnos erre nem tudok potmétert kötni ezért a programozóról szeretném működtetni.
Mit kell rajta átállítani hogy tudjam használni ?
Indítás ,stop ,frekvencia állítás ,irányváltás.
Angol leírást fordítgattam googlével de számomra esélytelen így megtalálni
Egy lépésenkénti leírást nagyon megköszönnék !
Eredetileg profibuszról működött ,én sima előtoló motorhoz használnám 3 fázis 0,22 KW 1350 f/p.
Előre is köszönöm ha valaki rám szánna egy kis időt!
Üdv : Zoli

simarex

cserélj rajta alapmodult standart io vagy standart PT esetleg applikácios io modulra.

8v9esubsb

Köszi de igen drágák ezek a modulok és négy frekiváltóm van
,a programozását akkor is tudnom kéne magyar doksi minden kép kellene.