Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

simarex

próbáld meg min HZ ne nulla legyen hanem pl 20Hz persze ha ez nem gond.Nem vagyok nagy esztergás.

KoLa

20hz volt régebben! de akkor is ez volt a jelenség!

KoLa

Most különben azért 0Hz mert a potméterrel forgatom a tokmányt!
Nagyon szakemberes mert, fejbe kell tartani hogy az indítókar be van kapcsolva, és én meg csak a potmétert tekertem le!
Így tudom csak finoman forgatni a főorsót.

simarex

A 7-es paraméterbe mi áll? Holnap meg lesem.

s2k5ycubj

Ez valamilyen indítás késleltetés lesz.
Kivár egy kicsit és utána a beállított gyorsítással indul?
Ha ezt csinálja akkor ez az lesz.
Az omron, yaskawa V1000- nél a b04 paraméter pl.
Errefelé keresd a megoldást!

s2k5ycubj

De van.
A sima, olcsó frekiváltók, némi védelemmel megfűszerezve, de ezt csinálják.
Persze van még mellé egy csomó feleslegesnek gondolt funkció is.
De ezeket az alapokat mind tudja.
Csak az előbb említett példa is mutatja, hogy nem mindig egyszerű kikapcsolni a nem kívánt funkciókat.
Vannak készen alappanelek amikkel egyszerű hajtásokat lehet csinálni, de az csak a hajtás elektronika.
Az 1 fázisú egs 002 vagy ilyesmi néven szárnyal.
Ezzel lehet 1 fázisú frekiváltót is csinálni, de inkább szinusz inverterekben használják.
Létezik a 3 fázisú verzió is, de annak most nem tudom a típusát.
De a tapasztalat azt mutatja, hogy egy pár paraméternek állíthatónak kell legyen, különben melegedési és egyéb gondok adódhatnak.
És láttam mindkét verzió arduinós verzióját is, kérdés mennyire használható...

dtb

Igazából nekem az a kérdés, hogy ha van egy kiépített 380V betápom, és arra ráteszek egy motort, ott nincsenek paraméterek, és funkciók (max érintés és túláram védelem, esetleg lágy indítás) de ezek nélkül is működne a motor.
Másképp kérdezve, nem lehet olyan EGYSZERŰ invertert készíteni, ami "ugyanazt" tudja, mint egy kiépített hálózat? (A max. amper terhelhetőséget most hagyjuk figyelmen kívül, az fix).
...mert ha lehet egy ilyet csinálni, akkor - nekem, mint laikusnak - egyszerűbbnek tűnne erre rátenni az érintésvédelmi, és egyéb kiegészítőket - ha szükséges.

svejk

1 fázisú villanymotor -- háromfázisú szinkron generátor.

Nincs ami elromoljon benne. :)

svejk

Vannak még durvább megoldások is, de azokat nem ajánlanám.

svejk

Sőt asszinkronnal is működik, oda csak kondi kell a felgerjesztéshez.

De már nem rosszakodunk ilyenekkel amikor fillérekért kapni teljes megoldást a frekiváltó személyében..

jani300

Unformer , Pityesz féle megoldás ? :)
Pedig egyszerű :)

PSoft

IdézDe már nem rosszakodunk ilyenekkel amikor fillérekért kapni teljes megoldást a frekiváltó személyében..

Erre viszont...nem igaz a lentebbi állításod! [#vigyor]
[#t137p5083#]

KoLa

A 7-es paraméter 47.

simarex

Van használva mind a négy bemenet?

KoLa

Nincs! CW,CCW, és egy potméter.