Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Gamos

Érdeklődnék nincs-e valakine leírása Carpanelli MII80b4
beépített inverteres egyfázisú elektromos bekötéséről?

Üdv.

Borcz

Üdv Nektek!

Adott egy Optidrive NEMA 4x típusú freki.
Szeretnék rá két fix fordulatot és a kettő közül a kisebbik fordulatot szabályozni potméterrel.

A két fordulatszámot be tudtam állítani és a vezérlés módját is. A potival annyit értem el hogy a lassú fordulatot fel tudom gyorsítani. Egy darabig marad az alacsony sebességen utána hirtelen a gyors sebességre ugrik.

Van arra megoldás hogy szabályozzam a két fix érték között a fordulatot?

Üdv
Borcz

robicnc

Ha a két fordulatot állítod be min és max frekvenciának?
Alapjel forrás pedig mehet az analóg bemenetről

Vagy van mikor névlegesen kell mennie a motornak?

Bencze András

Beállítod minimum frekvenciának az alacsonyabbik fordulatot, maximum frekvenciának a nagyobbikat. Kiválasztod a potira a frekiállítást és a poti minimum értéket átállítod a minimum frekvenciának megfelelően. Így a poti 0 helyzetétől azonnal szabályoz felfelé.

koferi

Van egy Kinco CV112-2S-0022G frekvenciaváltóm ami egy 2.2kW főorsómotort hajt. Szeretnék egy fékellenállást, de sehol sem talállok infót, hogy milyen értékű és teljesítményű ellenállást kellene használnom, ezért a segítségeteket kérem.

TBS-TEAM

50 Ohm standard 400W
Minimum 35 Ohm 400W
Ha sűrün és 100% körül használod a fékellenállás teljesítményét növelni kell akár duplájára, és hűteni kell!

József

koferi

69f65gjuf

CNC![#taps][#nyes]

Csuhás

Csak megjegyzem hogy E2N esztergához használt frekivátóra én sima méh telepi roncs teafőző fűtőbetétet használok fékellenállásnak. Mivel fékezéskor tized másodpercekre kapcsol csak be, ezért egyáltalán nem érzékelhető a melegedés, pedig direkt oda vissza forgattam a gépet. Megjegyzem hogy a fűtőbetétre kb 800V körüli feszültség kapcsolódik, így a házát földelni kell és egyébként is gondosan ügyelni kell a szigetelésre. Talán ebből a szempontból lehet jobb egy gyári fék ellenállás.

TBS-TEAM

24000 f/p-ről fékezni teljesen más mint 1-3-5 ezerről, ráasásul az eszterga áttételei is nagy ellenállást fejtenek ki a hajtás felé. [#nyes]
József

TBS-TEAM

József

ORCA17

Hátha jól jön valakinek V1000 Proramming Simulatoraki Yaskawa V1000-es frekiváltót használ.
Letesztelheted a beállítások helyességét úgy hogy be se kapcsolod a frekiváltót[#kacsint]
LETÖLTÉS OLDAL
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

ORCA17

Egy képernyőkép

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

KoLa

Mitsubishi S-500 frekiváltó,"ext" üzemmódra átváltva.
Van valakinek tapasztalata p79 paramétereivel 0,1,2,3,4,7,8
Melyik milyen beállítást ad?
Most alapban 0, de nem működnek a multi speedek.
Már végig prógáltam mindet, de semmi változás.
Külső kapcsolóval indul de a legkisebb frekivel, most 5Hz, és nem tudom változtatni.
Még az is lehet hogy rosszul kapcsolok? SD + RH, RM,vagy RL
Programozni tudom a P4, P5, P6 paraméterekkel.
Ehhez kellene egy kis segítség!

TBS-TEAM

Szia Mailba elküldtem a Részletes kezelési magyar nyelvű leírást. [#vigyor0]

József