Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Nagy Csaba

meg fogom nézni köszönöm! illetve az egyéb paramétereket is

Révész Richárd

Hány kW-os frekiváltóval hajtod?

simarex

Hány Voltos a motor?

Nagy Csaba

2.2 kw os frekiváltó a diagnosticban azt mutatja 30 % os a terhelés és 2.5-2.6 A a terhelés ami igen messze van még a 8 A felvehetőtől.

Révész Richárd

A következőket állítsd be.

Minimum frekvencia P210 ez legyen "0"
Maximum frekvencia P211 ez legyen "400"
P303.01-230V
P302.02-400Hz
P300-6 ( V/f )
P323-8A

Révész Richárd

P320.04-24000 rpm
P320.05-400 Hz
P320.06-2,2 kW
P322-24000 rpm

Nagy Csaba

rendben megnézem köszönöm !!

szabo janko

Meg van a hibája a yaskawának: A DC busz egyenirányító híd egyik ága lett zárlatos. Valószínűleg én voltam a hunyó az első bekötésnél , utána már bármit csináltam a zárlat miatt nem ment. Mindenesetre sikerült viszonylag szépen szétforrasztani (nem egyszerű) és megtaláltam a hibát.

Nagy Csaba

levittem a hz -t 0 ra a rated frenkvenciát pedig 400 ra  felvittem és láss csodát "szétszáll" as moci forog 24.000 el :D végre meg van a hiba nics tiltás!! hálás köszönetem

Révész Richárd

Nincs mit.
Azt még nézd meg, hogy a kimeneti feszültség kb 400Hz közelében legyen 230 V.
Ezt felfutás közben tudod monitorozni valamelyik paraméterrel

Nagy Csaba

Rendben megnézem !

szabo janko

Mégsincs meg a hiba. Kicseréltem a egyenirányíto hidakat mind a kettőt. Bekapcsolás után egy darabig mutat kijelző,hibát nem jelez a DRV led világít . Egy idő (fél perc) után minden eltünk. Amíg világít addig el lehet kezdeni paraméterezni ,csinálja a lépéseket. Mindegy hogy van e rajta motor vagy nincs .

kua93zk4w

Sziasztok !
Remélem jó helyre írom.  Van az ebeyen marómotor https://www.ebay.com/itm/2-2KW-WATER-COOLED-SPINDLE-MOTOR-AND-INVERTER-VFD-ENGRAVING-MILL-GRIND-MILLING/254454678275?hash=item3b3eae4303:g:TzUAAOSw6ABd1gRLVFD inverterrel.
Ezt az invertert mivel lehetne kiváltani. Ha lehetne Omron vagy valami tartósabb frekiváltó jobb lenne, elég sűrűn kell cserélni.A motor még bírná de már hermadik VFD sül meg.
Köszi.

svejk

Mennyi időközönként és milyen bajai szoktak lenni?

kua93zk4w

Kb egy évet bírnak, mondjuk ezektől lehet ez is szép.
A motor tetején szikrázik egyet meg lecsapja a kismegszakítót. Kíváncsiságból szét szedtem mindkettőnél ugyan az az ellenállás füstölt el. Holnap készítek róla képet.